Čeka nas novi temperaturni šok: Nakon snijega u gorju, rekordne temperature početkom studenog

pixabay

Meteorologinja N1 Televizije danas je objavila prognozu koja nas čeka ovog tjedna.

Sa sjevera Europe spušta se hladna fronta i vremenske prilike se mijenjaju iz sata u sat. Oborine će u nastavku dana biti diljem zemlje, s tim da će na krajnjem jugu ostati suho.

I sutra će u najjužnijim dijelovima Dalmacije biti najmanje kiše, dok će u ostatku zemlje oborina biti lokalno obilnija, što osobito vrijedi za središnju i sjeverozapadnu unutrašnjost, Istru i Kvarner, gdje treba računati i na grmljavinu.

Sutra će tako maksimalna temperatura u Zagrebu biti 10 stupnjeva, dok je još jučer bila dvostruka viša. U gorju će biti još i hladnije, tek koji stupanj iznad 0, što bi moglo rezultirati prijelazom kiše u snijeg, najizglednije u noći na četvrtak, i tijekom četvrtka prijepodne.

Pogoršanje će biti kratkog vijeka, tako da bi blagdanski petak trebao biti suh diljem zemlje, što će ići u prilog svima koji će posjetiti groblja svojih najmilijih. Ukoliko ćete na blagdan Svih Svetih biti na otvorenom, računajte na hladno prijepodne, osobito na zapadu unutrašnjosti, gdje će biti oko 0.

Zima će potrajati vrlo kratko, i već krajem tjedna nazire se novo zatopljenje, ako je suditi prema trenutačnim prognostičkim materijalima. U nedjelju bi tako ponovno temperature mogle prelaziti 20, na kontinentu, što je razmjerno visoko za prve dane studenog.


Komentari