BUDITE SPREMNI NA POVRATAK KAOSA: Stižu pljuskovi i grmljavina! Lipanj je krenuo toplo, a sad nas čekaju veliki prevrati

Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL/ Ilustracija

Nakon kišnih razdoblja, sredinom ovog tjedna Hrvatska se zagrijala na ljetnim temperaturama i uz puno sunčanih sati. Koliko će nas dugo lijepo vrijeme poslužiti doznajte u nastavku.

Kraj tjedna obilježit će promjena vremena!

U subotu će diljem Hrvatske biti pretežno sunčano, povremeno uz umjerenu naoblaku. Poslijepodne uz umjeren do jak razvoj oblaka u gorskim i središnjim krajevima, i to ponajprije uz granicu sa Slovenijom, postoji vjerojatnost za lokalne pljuskove i grmljavinu. Vjetar većinom slab, na Jadranu od sredine dana i umjeren zapadni i jugozapadni. Najniža jutarnja temperatura između 10 i 15, na Jadranu od 15 do 19, a najviša dnevna uglavnom između 25 i 30 °C.

Već u nedjelju, na kopnu će pasti povremena kiša, a mjestimice i izraženiji pljuskovi s grmljavinom. Temperatura će biti nešto niža nego subotnja. Nestabilno će biti i na sjevernom Jadranu, dok će u Dalmaciji biti uglavnom suho i vrlo toplo.

“U ponedjeljak se vrijeme smiruje najprije na istoku, a kiše će još biti glavninom u gorju. U utorak djelomice sunčano, ujutro mjestimice moguća magla, a danju toplije”, prognozirao je za HRT Tomislav Kozarić, dipl. ing. iz DHMZ-a.

Početak tjedna u Dalmaciji obilježit će pljuskovi i grmljavina te blagi pad temperatura. Poneki pljuska bi mogao pasti i u utorak, ali će biti sunčanije uz buru. Očekuje se i zatopljenje tijekom dana.

Kako će biti u Zagrebu?

U subotu će u Zagrebu biti pretežno sunčano. Poslijepodne uz lokalno jači razvoj oblaka na širem području grada postoji vjerojatnost za poneki pljusak. Vjetar većinom slab. Najniža jutarnja temperatura od 12 do 15, najviša dnevna oko 29, u okolnom gorju od 21 do 24 °C. U nedjelju su mogući pljuskovi s grmljavinom tijekom cijelog dana. Vrijeme će se stabilizirati od utorka, a temperatura će rasti sve do 27 stupnjeva.

Stanje na cestama u subotu

Smanjena je vidljivost zbog magle na cestama u Lici, u ostatku zemlje vremenski su uvjeti povoljni za vožnju, a kraći zastoji su mogući na dionicama cesta gdje traju radovi, izvijestio je Hrvatski autoklub (HAK). Vozače upozoravaju da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

Na graničnom prijelazu Macelj i Bregana na ulaz osobna vozila čekaju do pola sata, a na prijelazu Tovarnik teretna vozila na izlaz čekaju jedan sat. U pomorskom prometu nema poteškoća.


Komentari