BUDITE NA OPREZU! Upaljen je meteoalarm za zagrebačku regiju: ‘Mogući su izraženi pljuskovi s grmljavinom’

Ilustracija (Foto: Boris Kovacev/CROPIX)

Nedjelju u Hrvatskoj će obilježiti pretežno sunčano, ali i nestabilno vrijeme. Naoblaka će rasti popodne, a s odmakom večeri prijeti i jače naoblačenje s kišom te pljuskovima s grmljavinom.

“Pretežno sunčano, no nestabilno. Uz prolazno više oblaka mjestimice je moguće malo kiše ili pljuskovi s grmljavinom, u noći i ujutro uglavnom u središnjim i istočnim predjelima, a poslijepodne i u gorju te na sjevernom Jadranu. Navečer i u noći na ponedjeljak sa sjeverozapada jače naoblačenje s kišom i izraženim pljuskovima s grmljavinom, a pritom je moguće i lokalno nevrijeme. Vjetar slab, ponegdje do umjeren sjeveroistočni i istočni, a na Jadranu jugozapadni i južni, u Dalmaciji i sjeverozapadni. Najniža jutarnja temperatura zraka od 15 do 20, na Jadranu od 19 do 24, a najviša dnevna većinom od 28 do 33 °C, u unutrašnjosti Dalmacije i malo viša”, prognoza je za Hrvatsku danas.

U Zagrebu će biti pretežno sunčano, povremeno uz umjerenu naoblaku. Uglavnom u drugom dijelu dana moguć je poneki pljusak s grmljavinom. U noći na ponedjeljak jače naoblačenje s kišom i izraženijim pljuskovima. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni i istočni. Najniža jutarnja temperatura zraka od 18 do 21, najviša dnevna oko 30 °C.

Na snazi žuti meteoalarm

Također imajte na umu da je za zagrebačku regiju, kao i osječku regiju i Kvarner upaljen žuti meteoalarm.

Mjestimice su mogući izraženi pljuskovi s grmljavinom, osobito u noći i ujutro te ponovno poslijepodne i navečer. Vjerojatnost grmljavine u zagrebačkom području je 60 posto.

Budite na oprezu zbog mogućih jačih grmljavinskih nevremena. Posebno pripazite u izloženim područjima kao što su planine, šume i livade odnosno otvoreni tereni. Mogući su prekidi u aktivnostima na otvorenom, upozorava Državni hidrometeorološki zavod.

Prognoza: (Screenshot DHMZ)


Komentari