BUDITE NA OPREZU! Izdano upozorenje zbog visokih temperatura, a iz Afrike nam stiže neugodno iznenađenje

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL/Ilustracija

Uz visoke temperature i sparinu, a ponegdje i malo kiše, pripazite jer stiže nam – pustinjski pijesak, zato pranje auta možda sada možda i nije baš dobra opcija.

Pustinjski bi pijesak u naše krajeve krajeve trebao stići iz smjera jugozapada. Osim afričkog pijeska, stigli su i oblaci, stoga jutros ima slabe kiše, uglavnom na sjevernom dijelu Jadrana, piše N1.

Promjenjivo vrijeme može se očekivati do kraja dana duž Jadrana, uglavnom sjevernog i srednjeg, ali i u gorju, moguće i drugdje u zapadnoj unutrašnjosti.

U dijelovima Istre i na širem riječkom području prema večeri može biti ačih nevera, a duž obale puhat će umjereno do jako jugo, a u unutražnjosti jugozapadnjak, većinom slab do umjeren.

Pripremite se i na vrućine, ! Žive na termometru danas će dosezati od 31 do 37 stupnjeva, a najtoplije će biti u unutrašnjosti Dalmacije

Nalazimo se u četvrtom ovogodišnjem toplinskom valu, koji može negativno utjecati na zdravlje svih nas, osobito osjetljivih skupina ljudi i kroničnih bolesnika te je DMHZ objavio upozorenje visokog stupnja.


Komentari