‘Budi dio priče’: Prijavite se na besplatni seminar samoobrane za žene

Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama, obilježava se u znak sjećanja i poštovanja prema sestrama Mirabel, koje je 1960. godine u Dominikanskoj Republici dao ubiti diktator Rafael Trujillo zbog njihovih aktivnosti i borbe za demokraciju i pravdu, te svim onim ženama koje su svoj rad posvetile borbi za ljudska prava, za dostojanstvo svakog ljudskog bića.

Taj dan obilježavamo svake godine 25. studenoga. 

Bilo koji oblik nasilja je neprihvatljiv, a dok taj problem najviše pogađa žene, prisutan je u svim dobnim strukturama, bez obzira na socioekonomski status te bez obzira na podrijetlo i obrazovanje. Kako bi doprinijeli prevenciji nasilja, želimo da se sve žene osjećaju snažno, samopouzdano i sigurno, a zbog toga se u nekoliko hrvatskih gradova organizira besplatni trening-seminar samoobrane za sve žene.

• Prevencija i prepoznavanje: žene će naučiti prepoznati konflikt na vrijeme i deeskalirati situaciju

• Obrana od najčešćih napada: Polaznice seminara naučit će neutralizirati situaciju, stvoriti distancu i napraviti odgovarajuću obranu.


• Snažna i samopouzdana: dio seminara prolazi kroz tematiku kako zauzeti samopouzdani stav i preuzeti kontrolu u stresnoj situaciji.

Trening-seminar otvoren je za sve žene koje žele upoznati Krav Maga sustav i naučiti nešto novo. Potrebno je samo ponijeti udobnu odjeću za trening i odabrati željenu lokaciju:

ZAGREB: Velesajam, Kvatrić, Maksimir, Centar/Donji Grad, Prečko i Trnje. IVANIĆ GRAD, KUTINA, KARLOVAC, KOPRIVNICA, ČAKOVEC, OSIJEK, RIJEKA, ZADAR, SPLIT.

Potrebna je prijava na [email protected] ili na www.krav-maga.hr 

Što je Krav Maga?

Krav Maga Hrvatska dio je Krav Maga Global organizacije, podrijetlom iz Izraela, koja djeluje u više od 60 zemalja svijeta, pružajući edukaciju o sigurnosti prema najvišim standardima.

Krav Maga je sustav samoobrane prilagođen službenim osobama (vojska, policija, tjelohranitelji), ali i civilima (za odrasle i za djecu već od 5 godina). Svoju osnovu ima u prirodnom ljudskom pokretu, što Krav Maga vještine čini lakšima za usvajanje i uporabu. Polaznici uče prepoznati potencijalno opasne situacije, a osim prevencije konflikta, polaznici kroz trening uče kako što efektivnije neutralizirati opasnost neovisno o dobi, spolu ili fizičkoj spremnosti. Učenje Krav Maga poboljšava fokus te pozitivno utječe na mentalnu i fizičku kondiciju na nekoliko razina. U Hrvatskoj smo prisutni više od 10 godina i održavamo treninge u 19 gradova.

Komentari