RANO OTKRIVANJE KARDIOVASKULARNIH BOLESTI: Organizira se besplatan preventivni pregled za žene, evo kako se možete prijaviti

Mjerenje krvnog tlaka (Foto: Pixabay)

U suradnji s Poliklinikom za prevenciju kardiovaskularnih bolesti i rehabilitaciju “SRČANA”, Grad Zagreb organizira akciju “Rano otkrivanje kardiovaskularnih bolesti”.

Ciljana skupina akcije žene su na području Zagreba u dobi iznad 45 godina života, a koje nemaju simptome kardiovaskularnog pobola, ali mogu imati neki od faktora rizika poput arterijske hipertenzije, dislipidemije, hiperuricemije, šećerne bolesti, debljine, pušenja, ali za sada nemaju manifestnu koronarnu bolest.

Laboratorijske se pretrage rade petkom u Poliklinici “SRČANA” u Draškovićevoj 13. Na pregled je moguće doći bez uputnice, u razdoblju od 7 do 9 sati. Upit za naručivanje može se poslati na e-mail: [email protected].

U poliklinici se rade pretrage visoko osjetljivi Troponin (hs Troponin I), kompletni lipidogram (ukupni kolesterol, LDL kolesterol, HDL kolesterol, Trigliceridi), prosječni tromjesečni šećer u krvi (HbA1c) i visoko osjetljivi CRP (hsCRP).

U usporedbi s dosadašnjim testovima za procjenu rizika, visoko osjetljivi Troponin I test pruža veću točnost u prepoznavanju osoba kardiovaskularnog rizika.


Komentari