BICIKLISTI OPREZ! Sindikat upozorio na opasna mjesta za zagrebačkim cestama

Zagreb bi zbog svojih širokih ulica i ravnih cesta bio idealan grad za bicikliste da nema prepreka koje pred ovu vrstu vozača stavlja gradska uprava.

Neravni kolnici, neoznačene staze, neprilagođeni prijelazi preko ceste… Problemi se samo nižu. Ovoga su puta iz Sindikata biciklista upozorili da nepravilno postavljene klupe uz biciklističke staze koje predstavljaju opasnost i za bicikliste i za pješake.

Na takve su klupe najprije upozorili u Branimirovoj ulici, a nakon brojnih prijava građana one su srećom uklonjene.

“Ista je situacija i u Vukovarskoj ulici između Strojarske i Držićeve pa smo zatražili od nadležnih da se klupe premjeste na primjerenije mjesto”, upozorili su iz Sindikata biciklista na njihovoj Facebook stranici.

Ova cesta ima još jedan problem koji ocjenjuju sramotnim za jednu od najprometnijih ruta u gradu kojom dnevno prođe i oko 2.000 biciklistica i biciklista. Naime, “signalizacija nije obnovljena godinama kao ni sama podloga staze pa ne čudi da mnogima nije jasno gdje se trebaju kretati što dovodi do nepotrebnih konfliktnih i potencijalno opasnih situacija među pješacima i biciklistima”, ističu.

Stoga pozivaju sve sudionike u prometu na dodatan oprez i međusobno uvažavanje a Grad da konačno riješi ovaj problem i omogući građanima sigurno sudjelovanje u prometu.

Komentari

loading...