Ako priželjkujete sunce, iskoristite ovaj dan! Pogledajte kakvo nas vrijeme očekuje u Zagrebu

Foto: Sanjin Strukic/ Pixsell

Ako ste se ponadali da nam idući tjedan donosi nešto stabilnije vrijeme i više Sunca, morat ćete se strpjeti još nekoliko dana. Tmurni jesenski dani prevladavat će i dalje na kopnenom području, a kiša će do četvrtka biti češća u gorju te u unutrašnjosti Dalmacije. Temperatura se neće znatno mijenjati niti u jednom dijelu Hrvatske, a potkraj tjedna raste i vjerojatnost za više sunčanih razdoblja, otkrila je dr. sc. Petra Mikuš Jurković iz DHMZ-a za HRT.

U nedjelju posvuda kišno i oblačno

Kiša, pa i pljuskovi s grmljavinom padat će u Dalmaciji. U prvom dijelu dana lokalno može biti i obilnija, posebice na jugu zemlje. Puhat će jako jugo na Jadranu koje će tijekom poslijepodneva na sjevernom dijelu okrenuti na buru u jačanju. Vjetar će na kopnu biti slab do umjeren sjeveroistočni. Najviša dnevna temperatura zraka u unutrašnjosti između 8 i 12, a na Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije od 15 do 19 °C.

Kiša će povremeno padati i u Zagrebu danas, a bit će oblačno tijekom cijelog dana. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni, uz najvišu dnevnu temperaturu između 9 i 11 Celzijevih stupnjeva.

Foto: Screenshot DHMZ

Tmurni dani i u idućem tjednu 

U novome tjednu na kopnu će biti većinom oblačno, a ujutro i mjestimice maglovito. Posebno tmurno bit će u utorak i srijedu kada raste i vjerojatnost za kišu. Kraća sunčana razdoblja moguća su u ponedjeljak, što će očekuje i u Zagrebu. Temperatura se u glavnom gradu Hrvatske neće posebno mijenjati, a do kraja idućeg  tjedna mogla bi i pasti za koji stupanj.

“Novi tjedan na Jadranu će bit promjenjiv i vrlo nestabilan, mjestimice uz kišu, lokalno moguće i izraženije pljuskove s grmljavinom, osobito u srijedu. Umjerena, ponajprije podno Velebita i jaka bura, u utorak će u Dalmaciji okrenuti na jugo, koje će se u srijedu proširiti i na veći dio sjevernog Jadrana”, prognozirala je Mikuš Jurković.


Komentari