A, SUTRA KAOS! ZET najavljuje zastoje zbog Krimskog samita, ali i zbog utakmice

Foto: Damir Krajac / CROPIX

Povremene obustave tramvajskog prometa očekuju se u utorak tijekom jutra i večeri zbog prolaska stranih delegacija koje sudjeluju na parlamentarnom summitu Međunarodne krimske platforme, kao i zbog utakmice na Maksimiru, izvijestili su danas iz ZET-a.

Zbog prolaska stranih delegacija u jutarnjim se satima očekuju povremene obustave od središta grada do Nacionalne i sveučilišne knjižnice.

Policija će odlučivati o prilagodbi tramvajskog prometa, tj. o zatvaranju pojedinih prometnica prilikom prolaska štićenih kolona te će tramvaji prometovati obilaznim trasama, navodi ZET u priopćenju.

Posebna regulacija zbog utakmice

Posebna regulacija odvijat će se i navečer zbog održavanja nogometne utakmice na stadionu Maksimir u 21 sat, najavljuju iz ZET-a.

Ovisno o procjeni prometne policije i službi ZET-a, uoči i nakon utakmice očekuje se obustava tramvajskog prometa na dionici od Kvaternikovog trga do Dubrave iz sigurnosnih razloga, tj. zbog očekivanog velikog broja navijača.

U slučaju obustave prometa Maksimirskom cestom, doći će do izmjena i skraćivanja autobusnih linija terminala Svetice. Također, iz sigurnosnih razloga postoji mogućnost obustave prometa i Zvonimirovom ulicom do Borongaja, što može utjecati na tramvajske i autobusne linije terminala Borongaj.

Uz tramvajske i autobusne koridore bit će raspoređeno prometno osoblje ZET-a koje će osiguravati prometnu povezanost sukladno prohodnosti trasa.


Komentari