ŽUPANIJSKI SUD KAO MODNA PISTA: Optužena bivša ravnateljica Porezne i Jadranka Sloković natječu se u odličnom stilu (FOTO)

Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Bivša ravnateljica Porezne uprave Nada Čavlović Smiljanec pojavila se s odvjetnicom Jadrankom Sloković na pripremnom ročištu.

Ispred zgrade županijskog suda u Zagrebu teško je bilo ne primjetiti ove dvije dame u “najljepšim” godinama.

Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL
Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Uz Čavlović Smiljanec optužene su i neke djelatnice Porezne uprave te osječki poduzenik Željko Biloš.

Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL
Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Suđenje bivšoj ravnateljici Porezne uprave i saborskoj zastupnici SDP-a Nadi Čavlović Smiljanec, optuženoj da je stopiranjem naplate poreznog duga državu oštetili za 9,5 milijuna kuna, počet će na zagrebačkom Županijskom sudu 16. studenoga.

Afera “Porezna” ima još zanimljivih imena

U aferi ‘Porezna’ bivšu ravnateljicu tereti se da je iskoristila ovlasti kako bi poduzetniku Željku Bilošu, suvlasniku osječke tvrtke OLT, pogodovala kod poreznog duga. Čavlović Smiljanec navodno je instruirala šeficu porezne ispostave u Osijeku i od nje tražila da ne ovrši Osječku ljevaonicu željeza (OLT) zbog duga od 1,5 milijuna eura.

Kako podsjeća dnevnik.hr, u optužnici se spominju imena ministra gospodarstva, Ivana Vrdoljaka, SDP-ove euro zastupnice Biljane Borzan i savjetnika predsjednice za unutarnju politiku, Mate Radeljića. Svi su svjedoci ispitani, a Vrdoljak, Borzan i Radeljić ostali izuzeti optužbi zbog činjenice da im je Biloš predstavio lažne podatke o stanju u tvrtci.

Osječka tvrtka OLT nakon predstečajne nagodbe posluje bez dugova prema državi. Dio duga je oprošten na način da se država upisala u dio vlasništva. No još 2012. godine ta je tvrtka, kojoj je jedan od većinskih vlasnika bio Željko Biloš, državi je dugovala oko 27 milijuna kuna poreza.


Komentari