ZLATO I BRONCA IZ TOKIJA STIGLI U ZAGREB! Braći Sinković i Damiru Martinu navijači priredili doček na aerodromu, pridružio se i Tomašević

Foto:Zeljko Lukunic /PIXSELL

Dan nakon što su se u Hrvatsku iz Tokija vratili zlatna tekvandoašica Matea Jelić i njezin brončani kolega Toni Kanaet, stiglo je novo veselje u Zagreb s povratkom sjajnih hrvatskih veslača.

Iz Japana su danas stigli braća Martin i Valent Sinković te Damir Martin, svi sa svojim novim odličjima.

Braća Sinković su nas, podsjetimo, oduševila osvajanjem zlata u dvojcu bez kormilara.

Martin je bio brončani u samcu, pridruživši tu medalju srebru osvojenom u istoj disciplini prije pet godina u Riju.

Foto:Zeljko Lukunic /PIXSELL

“Ispisali smo povijest svjetskog veslanja. Nitko nikad nije ovo napravio. Imamo u sebi još vatre za osvajanje velikih rezultata”, dodao je Martin Sinković.

Foto:Zeljko Lukunic /PIXSELL

Sportašima se obratio i zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević.

“Čestitke na rezultatima i borbi džudašima, malo je nedostajalo za medalju. A braći Sinković svaka čast, kao i Damiru Martinu koji je osvojio medalju nakon ozljede. Nas vaši rezultati obvezuju, a ja sam ovdje da izrazim zahvalnost u ime građana Zagreba i Hrvatske. Ispred nas su po osvojenim medaljama po Olimpijskim igrama samo sportske velesile i svaka čast na tome”, rekao je Tomašević.

Foto:Zeljko Lukunic /PIXSELL

Podsjetimo, braća Sinković imaju drugo uzastopno olimpijsko zlato, nakon pobjede u dvojcu na pariće 2016. u Riju, a osvojili su i olimpijsko srebro u četvercu na pariće 2012. u Londonu, u posadi u kojoj je bio i Damir Martin, uz Davida Šaina.

Foto:Zeljko Lukunic /PIXSELL

Martinu je medalja iz Tokija bila treća uzastopna na Igrama.

Braća Sinković su na povratku kući potvrdili da se neće vraćati dvojcu bez kormilara, disciplini u kojoj su slavili u Tokiju. Nastavak puta dogodit će se s povratkom dvojcu na pariće.

Foto:Zeljko Lukunic /PIXSELL

Presretan zbog novog olimpijskog odličja, Damir Martin je na dočeku bacio pogled prema Parizu, koji će za tri godine ugostiti nove ljetne OI. Kazao je da bi i u glavnom francuskom gradu moglo biti nečeg lijepog, a u osvrtu na uspjeh u Japanu, istaknuo je da svoju broncu posvećuje obitelji koja je uvijek bila uz njega, u usponima i padovima koje je prolazio.

Foto:Zeljko Lukunic /PIXSELL

Komentari