ZJAPI PRAZAN! Godinu dana nakon otvorenja vojni neboder na Črnomercu bez stanara, a troškovi rastu

Photo: Robert Anic/PIXSELL

Vojni neboder “Vukovar” koji se nalazi na  jugoistočnom dijelu Hrvatskog vojnog učilišta ‘Dr. Franjo Tuđman’, u neposrednoj blizini križanja Ilice i Svetog Duha, plijeni pažnju svojim izgledom. Višekatnica je otvorena prošle godine krajem svibnja, a trebao bi služiti za potrebe smještaja polaznika Hrvatskog vojnog učilišta, polaznika dočasničke i časničke škole, kao i Ratne i Zapovjedno-stožerne škole koje pohađaju domaći dočasnici i časnici te pripadnici partnerskih Oružanih snaga.

Troškovi gradnje ovog arhitektonskog čuda porasli su s početnih 47,3 na 60,5 milijuna kuna.

To je ujedno i jedan od rijetkih nebodera napravljenih u posljednjih tridesetak godina. Iako su se u njega uložili milijuni, godinu dana nakon otvorenja, “Vukovar” je potpuno prazan.

O njemu ne govori ni ministar obrane Mario Banožić, kao ni predsjednik Zoran Milanović koji ima funkciju vrhovnog zapovjednika te bi ga se problemi vojske trebali ticati.

Zanimljivo, ekipa Dnevnikhr-a u utorak je zatekla upaljena svjetla u cijelom neboderu iako unutra navodno nema nikoga. Postavlja se pitanje čemu dodatni troškovi struje na već preplaćenu višekatnicu.

Što se događa sa spornim neboderom, komentirao je bivši ministar obrane Damir Krstičević. Za vrijeme njegova mandata 2016. godine potpisan je ugovor za gradnju zgradu.  Bivši ministar objašnjava kako su odabrali ponudu koja je zadovoljila sve kriterije i da je on vjerovao svojim stručnim službama.

O cijeni i činjenici da je objekt još uvijek nenaseljen nije htio govoriti, no smatra da je to dobro sklopljen posao s ciljem da se poboljša standard vojnika i časnika. Ministarstvo obrane postavilo je novi rok za useljenje, a to je početak akademske godine u rujnu ili listopadu.


Komentari