ŽIVOT SA SVINJOM! Zbog Koshera se preselio iz Zagreba i prestao jesti meso: ‘Bila je to ljubav na prvi pogled’

Kosher i Danijel Majcen (Foto: Privatna arhiva)

Dok neki imaju pse ili mačke, Zagrepčanin Danijel Majcen za kućnog ljubimca odabrao je svinju. Zbog Koshera Bacona se preselio iz Prečkog na imanje u Popovači, a kako izgleda život sa svinjom već osam godina, Majcen je otkrio za Zagreb.info.

Kosher je bio tek mala beba kada ga je prvi put ugledao. Danijel ga je nabavio u Sloveniji, i kako kaže, prošvercao u Hrvatsku.

“Kupio sam ga u Sloveniji kad je imao tek dva mjeseca. To je Juliana pig američka pasmina. Imao sam prije psa i mačku, ali sve sam, nažalost, ili morao uspavati ili su umrli prirodnom smrću i to mi je teško palo pa sam se odlučio na svinju. Inače sam odmalena veliki fan svinja i preslatki su mi njihovi nosevi. Kada sam prvi put vidio Koshera, bila je to ljubav na prvi pogled”, priča nam Majcen.

Kosher (Foto: Privatna arhiva)

Na pitanje kako to da se odlučio preseliti van Zagreba u kojem je živio još od devedesetih, odgovara:

“Htio sam živjeti u kući, ali naravno i da je razlog Kosher. Želio sam mu omogućiti da uživa u prirodi. Kako sam ga u Zagrebu navikao na šetnje i sad kad je u kući je ista situacija”.

U Zagrebu je Kosher dobivao veliku pažnju. Iako je to većinom bilo simpatično, u nekim slučajevima našao se na meti osuda.

“Susjedi u Zagrebu su ga prihvatili, ostavljali su mu jabuke, kruške i sl. Bio je i onih koji su se znali čuditi, a neki su govorili da ne smijem imati svinju, što nije točno. Naime, mini svinje su u gradu dozvoljene i prethodno sam poslao upit Gradskom uredu”, kaže nam Majcen.

Kosher i Danijel Majcen (Foto: Privatna arhiva)

“Živjeli smo na petom katu i to je funkcioniralo u početku, no kako je Kosher postao sve teži i teži, nije više išlo tako glatko te smo se u konačnici preselili”, dodaje.

Kosher sad ima 70 kilograma.

“On je do koljena otprilike, kao veći pas. Samo što eto, spava u kući na svom krevetu i nitko ga od toga ne može odviknuti, a nadam se da će s toplijim vremenom više biti vani. Općenito, svinja kao kućni ljubimac zahtjeva puno brige. Ne mogu ga ostaviti samog u dnevnom boravku cijeli dan, jer kada bi se vratio, namještaja više ne bi bilo. Zato ga moram zatvoriti u jednu prostoriju, u suprotnom bi Kosher napravio štetu, ne zato što nije inteligentan već iz dosade”, objašnjava.

Majcen se bavi glazbom i radi u marketingu pa smo ga upitali kako briga za Koshera funkcionira uz posao:

Kosher i Danijel Majcen (Foto: Privatna arhiva)

“Velika je to obaveza. On se budi oko osam i treba nahraniti, a predvečer želi ići van. Ako imam neke obaveze, uvijek gledam da sam slobodan za Koshera za šetnju. Imam tu sreću da radim od doma pa sam mu uvijek dostupan”.

Zbog Koshera je prestao jesti meso.

“Nisam jeo meso kad sam bio mlađi, ali sam s vremenom opet počeo, no otkako imam Koshera prestao sam jesti meso. Ne mogu zamisliti da jedem kobasicu dok je on tu pored mene, a i inače nisam baš bio fan svinjetine”, zaključuje Danijel Majcen.

Komentari