Želite u šetnju Zagrebom u kojoj ćete naučiti više o svom gradu? Purgerica vam daruje četiri takve ture!

Foto: Helga Juretić
Ove subote (5.9.) i nedjelje (6.9.) pridružite se Purgerici, odaberite jednu od 4 besplatne tematske ture kojima vas časti, i započnite rujan najljepšim štiklecima, legendama i pričama o našem Zagrebu. Purgerica je licencirani lokalni vodič za Grad Zagreb, a teme i termini koje vam sprema su sljedeće:
 
U subotu, 5.9., čekaju vas ove teme: 
 
11:00h – Vraćam se Zagrebe tebi; mjesto sastanka: kod Manduševca
Riječ, dvije o turi: ovo je vesela, pripovjedačka tura posvećena najljepšim zagrebačkim pričama, štiklecima i škandalima, s posebnom posvetom obilježavanja rođendana našeg Dolca, tramvaja i Zvonimira Milčeca. 
 
19:30h – Začarane priče, mjesto sastanka: kod Kule Lotrščak 
Riječ, dvije o turi: uz mjesečinu na Gornjem gradu, lako je zalutati u svijet kazivanja, mitova i pripovjetki iz doba naših prabaka i pradjedova. Začaranim pričama vodi vas Kradljivica vremena, između lugova, parkova i neobičnih duhova, što žive između Save i zelenog Sljemena. 
U nedjelju, 6.9., Purgerica dodaje još 2 teme:
 
11:00h – Na špancir u Maksimir; mjesto sastanka: kod glavnog ulaza u Maksimir Riječ, dvije o turi: otkrijte gdje ste u Maksimiru mogli naći munjaru, parobrod i dvije sove i jednu lisicu, a gdje pak redatelje koji snimaju slavne zagrebačke kadrove ili video spotove, i zašto postoji vremenska kapsula, koja se sakrila u blizinu slavnog “dedeka”. 

19:00h – Grič priča ljubavnu priču; mjesto sastanka: kod ulaza u Tunel Grič, iz Mesničke ulice Riječ, dvije o turi: Što mislite, što se može dogoditi kada jedan slavni lik, stvoren Zagorkinim majstorskim perom, odluči išetati iz knjige, i početi brinuti tuđe ljubavne brige? Dođite upoznati ovu crnu, moderniziranu Kontesu, koja, iako joj je nestao Siniša, nije ni najmanje u štresu, jer je pronašla pregršt drugih škandalozno-romantičnih priča, u zidinama staroga Griča. 
Kako rezervirati mjesta na turama? 
Rezervacija je OBAVEZNA, i to porukom ili pozivom na 0916363661 ili mailom na [email protected] ; Purgerica moli da joj napišete svoje ime i prezime, točan naziv ture na koju želite doći i koliko osoba vodite sa sobom.  Dobrodošli su svi gosti, od 6 do 76, kao i oni sa 4 šape!

Za sve dodatne informacije, Purgerici se možete javiti i na njezinoj stranici na Facebooku ili Instagramu, potražite ju jednostavno – pod imenom Purgerica :) 


Komentari