Zbog moguće poledice u pripravnosti čak 292 ekipe Zimske službe: Donosimo stanje u prometu

Foto: Matija Djanjesic / CROPIX

Zbog niskih je temperatura moguća poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima, izvan grada.

Zagrebačka zimska služba tretirala je nadvožnjake, mostove i druge koridore na kojima je bilo moguće stvaranje poledice, no kolnici su prohodni i sigurni za prometovanje. U pripravnosti je 292 ekipe Zimske službe koje će u nastavku dana djelovati po potrebi. 

Tramvaji prometuju redovito, dok autobusi pojedinih linija prometuju s odstupanjem od voznog reda. Uspinjača tijekom adventa prometuje svakodnevno do ponoći.

U tijeku je druga faza radova u sklopu rekonstrukcije Remetinečkog rotora. Uređuje se istočni kolnik i dio mosta. U ovoj se fazi formiraju dva prometna traka te će uvjeti prometovanja biti bolji od dosadašnjih. Na raskrižju Jadranske avenije i Ulice Vice Vukova zadržava se ista regulacija prometa, a ostala kretanja zadržavaju iste ili dobivaju bolje uvjete prometovanja:
  • od sjevera prema istoku oba su traka vraćena na zapadni kolnik i vode paralelno preko semafora i novog dijela rotora
  • od istoka prema sjeveru se formiraju dva prometna traka na novom dijelu rotora i semaforskom regulacijom dozvoljava se ulazak na Jadranski most
Uspostavom ovih regulacija, kao i do sada, sve odgovorne službe i osobe pratit će protok vozila u novim uvjetima te stalnim korekcijama i prilagođavanjima usklađivati zahtjeve prometa, pri čemu će zahtjevi javnog prijevoza biti na prvom mjestu.

II. odvojak ulice I. Petruševec 
Prema privremenoj regulaciji, uz ograničenje brzine od 30 km/h prometuje se II. odvojkom ulice I. Petruševec, od I. odvojka ulice I. Petruševec I. do III. odvojka ulice I. Petruševec, do 15. siječnja, zbog radova.

Ulica Vrbani i Kuzminečka ulica
Zbog izgradnje dječjeg vrtića u zoni raskrižja Ulice Vrbani i Kuzminečke ulice, do 3. ožujka 2020. godine se prometuje prema privremenoj regulaciji.

Jankomirski most
Jankomirskim mostom se prometuje prema privremenoj regulaciji zbog radova na južnom kolniku do 15. travnja 2020. godine.

Glavna ulica i Ulica Kuntići
Prema privremenoj regulaciji se prometuje Glavnom i Ulicom Kuntići, od okretišta autobusa do Ulice Šebeki, zbog radova, do 15. travnja 2020. godine.

​Ulica Crkvena Ves i Priobalna cesta
Zbog zimskih uvjeta na cesti, Ulica Crkvena Ves u Moravču zatvara se za sav promet. Obilazno se prometuje državnom cestom 29 na dionici od Marije Bistrice do Laza Bistričkog, zatim Ulicom Ivana Mažuranića kroz Kašinu, Soblinečkom cestom i Glavnom ulicom kroz Prepuštovec, Vurnovečkom ulicom, Soblinečkom cestom, Prepuštovečkom ulicom, Soblinečkom cestom, Omladinskom, Varaždinskom ulicom i Prigorskom ulicom, Ulicom Dragutina Domjanića i Prigorskom ulicom do Ulice Crkvena Ves u Moravču i obratno.
Radi potrebe parkiranja teretnih vozila za vrijeme zimskih uvjeta, Priobalnom cestom, na dijelu od Ljubljanske avenije do Samoborske ceste, prometuje se jednim trakom, jednosmjerno.
Regulacije će biti na snazi do 15. travnja 2020. godine.

Štoosova ulica
U Štoosovoj ulici, kod kućnog broja 27, zauzima se dio prometne trake do 30. travnja 2020. godine, zbog izgradnje stambene zgrade.

Ulica Strmec
Za sav je promet zatvorena Ulica Strmec do 16. svibnja 2020. godine, zbog održavanja mosta iznad potoka Lomnica. Obilazno se prometuje Strmečkom cestom te Obreškom, Prigradskom i Zadvorskom ulicom i obratno.

Trg Stjepana Radića
Izgradnja Spomenika domovini u zoni Trga Stjepana Radića do 23. lipnja 2020. godine može utjecati na promet.

Ulica Medveščak
U Ulici Medveščak, kod kućnog broja 77, zauzima se dio nogostupa i prometnice zbog sanacije pročelja do 17. srpnja 2020. godine. Smještaj vozila za utovar i istovar materijala dozvoljen je isključivo od 23 do 07.30 sati te od 15 do 15.30.
Sljemenska cesta
Za sav je promet zatvorena Sljemenska cesta, na dijelu od Ulice Bliznec (Pilana Bliznec) do objekta Stara Lugarnica (smjer iz grada Zagreba prema vrhu Sljeme), zbog radova, radnim danom od 9 do 16 sati. Za vrijeme radova prometuje se obilazno.


Komentari