‘ZAUVIJEK’ Na Lisinskom osvanula dirljiva poruka, a u centru Zagreba ispisani stihovi neprežaljenog umjetnika

Foto: Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog Facebook

Zagreb se i dalje oprašta od neprežaljenog glazbenika Đorđa Balaševića. Diljem grada niknule su brojne posvete, a jedna se pojavila i na Lisinskom.

Koncertna dvorana Vatroslav Lisinski odlučila se na svoj način oprostiti od preminule glazbene legende. Na pročelju zgrade gdje se obično oglašavaju nadolazeći koncerti osvanuo je natpis “Balašević u Lisinskom. Zauvijek”.

Od Balaševića su se oprostili i dirljivom porukom koju su objavili na dan njegove smrti.

?? U nevjerici nas je sve danas zatekla pretužna vijest da nas je u 68. godini napustio omiljeni legendarni kantautor…

Objavljuje Koncertna dvorana Vatroslava LisinskogPetak, 19. veljače 2021.

“U nevjerici nas je sve danas zatekla pretužna vijest da nas je u 68. godini napustio omiljeni legendarni kantautor Đorđe Balašević.

Nikad nećemo zaboraviti njegove brojne kultne pjesme, kao ni nevjerojatno poseban odnos koji je ovaj svestrani umjetnik imao sa svojom publikom. U hipu rasprodano više uzastopnih koncerata teško da će ikoji izvođač s ovih prostora ikad nadmašiti. A tek tu neopisivo čarobnu i emotivnu atmosferu u prepunom Lisinskom.

Đole, hvala ti na svemu, silno ćeš nam nedostajati…”, napisali su.

Osim Lisinskog, još je jedna posveta ispisana “panonskom mornaru”. Ova je osvanula u centru, a korišteni su prilagođeni stihovi iz pjesme “Ringišpil”. “Bez tebe drveni konjići tužno stoje Đole”, napisao je nepoznati umjetnik.

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Novosadski glazbenik preminuo je 19. veljače od posljedica zaraze koronavirusom u 67. godini života. U Zagrebu je nastupao mnogo puta, a često i u samom Lisinskom. Svoj posljednji koncert u Zagrebu održao je u Areni, 26. prosinca 2019. godine. U svojim je pjesmama često spominjao Zagreb. “Dobro veče Zagrebe” i “Ja sam u Zagrebu” posvećene su glavnom gradu Hrvatske, a Zagreba se dotaknuo i u kultnoj pjesmi “Stih na asfaltu”. Upravo je zbog te pjesme riječ “bećarac” napisana ćirilicom pojavila na Ilici.


Komentari