ZASJALE ZA DAN GRADA ZAGREBA: Fontane kod NSK u spektakularnom ruhu (FOTO)

Davor Puklavec/PIXSELL

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić uputio je čestitku svojim sugrađanima uz spektakularan prizor.

Fontane kod Nacionalne i sveučilišne knjižnice postale su neizostavan simbol grada Zagreba. Obilježavanje svečanosti i brojnih događaja ne može proći bez prigodne slike s fontana. Tako su i u nedjelju prigodno zasjale grbom Grada Zagreba, a gradonačelnik je uputio i čestitku.

Gradonačelnikova čestitka za Dan Grada Zagreba:

“Drage Zagrepčanke i dragi Zagrepčani,

čestitam vam 31. svibnja, Dan grada Zagreba i Blagdan Majke Božje od Kamenitih vrata, naše nebeske zaštitnice!


Zahvalni generacijama Zagrepčana koji su naš grad gradili s mjerom i ljubavlju, čuvali ga i nesebično mu se davali, mi danas imamo dug i prema njima i prema budućnosti. Na nama je da nastavimo istim marom te da svojim radom i odnosom prema gradu i zajednici slijedimo njihov trag, a da one najbolje među nama prepoznamo i da im, kao i prijašnjih godina, uručimo zaslužena priznanja.

Zagreb.hr
Zagreb.hr

Našim braniteljima izražavamo posebnu zahvalnost jer su nam omogućili da danas, u miru i slobodi, u europskoj Hrvatskoj imamo priliku svoj grad oblikovati po vlastitoj mjeri.

I zbog njih danas, unatoč društvenoj i gospodarskoj krizi, ne smijemo zaboraviti da smo kovači vlastite budućnosti, da europski Zagreb, poznat po kulturi, toleranciji i ljepoti, po šarmu svojih stanovnika i trgova, uvijek može još bolje.
Treba nam samo više povjerenja u vlastite mogućnosti.
Treba nam zajedništvo u nastojanju da, držeći se principa solidarnosti a promičući rad, znanje i kreativnost, osnažimo ovu prekrasnu zemlju i damo prave odgovore na sve izazove.

S uvjerenjem da je to put kojim se stiže do cilja, pozivam vas, drage Zagrepčanke i dragi Zagrepčani, da danas visoko istaknemo barjake u čast grada kojeg neizmjerno volimo!

Sretno Zagrebe!”

>>>ZET VAS ČASTI ZA DAN GRADA ZAGREBA: Ove vožnje morate isprobati

>>>JESTE LI IH VIDJELI? Nećete vjerovati kako su sinoć izgledale Bandićeve fontane (FOTO)

>>>FONTANE ISPRED NSK OBOJANE U NARANČASTO: Razlog je plemenit, evo o čemu se radi

Komentari