ZAPUŠTEN, POŠARAN I ORONUO: Park u srcu grada ne zanima gradske vlasti (FOTO)

Ivan Ramađa

U istočni dio grada ulažu se milijuni, a Opatovina, u samome srcu grada poptuno je zapuštena.

Na Opatovini je u tijeku 31. Histrionsko ljeto, a fotografije iz samoga parka poprilično su otužne. Išarano dječje igralište i oronuli zidovi iz kojih vire željezne šipke daju katastrofalnu sliku tijekom jedne popularne ljetne manifestacije.

Ivan Ramađa
Ivan Ramađa

Nedavno smo pisali o zapuštenosti obrtničkih kućica na samoj Opatovini, a očigledno je da ni situacija s parkom nije bolja. Naime, dječji tobogani potpuno su išarani ružnim natpisima koji krase i oronule zidove ovog popularnog parka.

Ivan Ramađa
Ivan Ramađa

Omiljeno okupljalište u srcu grada potpuno zapostavljeno

Nekad omiljeno okupljalište Zagrepčana i zagrebačkih klinaca, danas je zapostavljeno od Gradskih vlasti. Dok se u druge dijelove grada ulažu milijuni, ne možemo se ne upitati zbog čega se pred očitim problemom u srcu grada zatvaraju oči.

Ivan Ramađa
Ivan Ramađa
Ivan Ramađa
Ivan Ramađa

Dječji park na usluzi svakome, samo ne djeci

Još prije nekoliko mjeseci, odjeknuo je vapaj roditelja koji su u ovaj park dolazili s djecom. Naime, Opatovina je svaki vikend puna smeća, dječije igralište služi za “obračunavanje” natpisima kojima tamo nije mjesto, a željezne šipke koje vire iz zidova i odvaljeni koševi za smeće nisu “rekviziti” kojima je mjesto na dječijem igralištu. Oglušivši se na roditeljsku molbu da se po tom pitanju nešto poduzme, gradske vlasti jasno su dale do znanja da djeca nisu njihov prioritet.

>>>TENZIJE IZMEĐU PREDSJEDNICE SINDIKATA I IVICE LOVRIĆA: Rasprava o zagrebačkim dječjim vrtićima

Ivan Ramađa
Ivan Ramađa
Ivan Ramađa
Ivan Ramađa

Podsjećamo, pisali smo i o zapuštenosti zapadnog dijela grada koji  gradske vlasti uopće ne zanima, stoga postavljamo pitanje postoje li politički razlozi za zanemarivanje zapadnog Zagreba i Centra? U istočni dio grada ulažu se milijuni, a Centar i Zapad će očito pričekati neka bolja vremena.

>>>ZAPUŠTENO I DERUTNO: Zagrebačko Voltino sramotna je slika europske metropole! (FOTO)

>>>NAJSTARIJE ZAGREBAČKO OKRETIŠTE ŽUDI ZA OBNOVOM: Oronula i zapuštena prometna žila kucavica (FOTO)


Komentari