Zagrepčanin na Silvestrovo otrčao 50 kilometara: ‘Trčao sam za sve stradale u Petrinji i okolnim mjestima’

Photo: Marin Tironi/Pixsell, Ilustracija

Ove godine proslava stare godina bila je drugačija no ikada prije. Mnogi su je proslavili u tišini sa svojim najbližima, neki su pak bili na trgu, a dio njih je nažalost bacao petarde usprkos svim apelima.

Zagrečanin Luka Brezniščak Silvestrovo je proslavio na sebi svojstven način. Ovaj mladić inače rado trči, te je i jedan od sudionika tradicionalne božićne utrke Zagreb Advent run koju su trčali individualno zbog epidemioloških mjera.

Gledajući potresne scene iz Petrinje i okolnih mjesta pogođenih potresom, organizatori utrke odlučili su otvoriti prijave i za humanitarno trčanje naziva „ZAR za Petrinju“.

Tako je Brezniščak u znak solidarnosti prema svim stradalima u Petrinji otrčao čak 50 kilometara po Zagrebu.

“Istrčao sam svoju najdulju dionicu na cesti, točnije 50 kilometara za sve stradale u Petrinji i okolnim mjestima. Pozivam sve da se pridruže i podrže one stradale u Sisku, Glini i Petrinji, one koji su ostali bez krova na nad glavom. Ja sam svoj doprinos dao i molim sve koji su u mogućnosti da učine isto”, izjavio je Brezinščak za Index.

Luka je trčanje započeo na Cmroku do Savskog nasipa, a zatim je napravio dva kruga oko jezera Jarun, dok je ostatak pretrčao po centru grada. Ukupno je trčao pet sati.


Komentari