Zagrepčani zazivaju kontrole i strože kazne za neodgovorne sugrađane: ‘Zavladali su totalni kaos i bezobrazluk’

Gužva u gradu, ilustracija (Foto: Ronald Gorsic / CROPIX)

Zagrebačka policija najavila je da će u razdoblju od 14. do 20. lipnja 2023. provesti preventivno-represivnu akciju “Nadzor sudionika u cestovnom prometu pod utjecajem alkohola i droga”.

‘Ovo je čudo u Zagrebu’: Zagrepčanka otkrila skriveni gradski dragulj za kojeg rijetki znaju

Također, u periodu od 17. lipnja u 7 sati do 18. lipnja od 7 sati provodit će se 24-satni pojačani nadzor sudionika u cestovnom prometu pod utjecajem alkohola i droga, te  pozivaju građane da i sami predlože lokacije na kojima smatraju da bi trebalo provesti pojačan nadzor sudionika u cestovnom prometu.

Tim povodom i mi smo u našoj Facebook anketi pitali građane na kojim bi to lokacijama policija trebala provesti pojačani nadzor nad vozačima. Izdvojili smo neke od najzanimljivijih komentara.

“Većeslava Holjevca kod raskrižja s Islandskom. Redovito idu na crveno i to po nekoliko auta. Kamere i novčane kazne, drugo ne funkcionira dok se čekaju prometno kulturnije generacije”, “Zapad na aveniji, divlja se, čuje se šlajfanje, škripa kočnica, ti vozači koji to izvode očito su sinovi nekih moćnika”, komentirali su neki od građana, a drugi su se odmah nadovezali.

“Ljubljanska i Zagrebačka avenija. Divljanje motorista cjelodnevni je program iz godine u godinu. Pravo je čudo da već netko nije nastradao. Noću kao da se nalazite na utrci formule”, “Savska noću”, “Avenija Dubrovnik u kasnim satima. Toliko divljacki turiraju”, “Ilica Kustošija – Vrapče. Kad se otvore semafori noću ta dionica postaje pista za utrkivanje”, napisali su neki od građana.

Ilustracija (Foto: Neja Markicevic / CROPIX)

Drugi su pak komentirali da se to ne događa samo na određenim dionicama, nego po cijelom gradu.

“Na primjer kad se voziš po Branimirovoj i više od dozvoljenog, blicaju ti u lijevoj traci da im se makneš kao da su na autoputu. Totalni je kaos i bezobrazluk zavladao, postali smo živi Tesas”, zaključila je jedna čitateljica.


Komentari