ZAGREPČANI U PROBLEMIMA: Taksisti se preselili na more, cijene i vrijeme čekanja drastično narasle

businessofapps.com

Vozila Bolta i Ubera zagrepčani posljednjih nekoliko dana čekaju više nego inače, a cijene vožnji sve su veće, posebice ujutro i popodne kad su najveće gužve, pa čak i na najfrekventnijim lokacijama. Pritom lagano kreće veća potražnja za prijevozom taxijima budući da u Zagreb stižu turisti, a ljepše je i vrijeme, što znači  da ima i više događanja i druženja koji zanimaju građane.

Ipak, mnogi vozači iz kontinentalnog dijela Hrvatske baš u ovom ljetnom razdoblju odlaze u obalne krajeve jer je tamo veća potražnja.

“Vozači najčešće krajem svibnja i početkom lipnja odlaze prema obali iz pretežito dva razloga – kako bi se odmorili prije početka ljetne sezone, obilježene intenzivnim tempom rada, te kako bi se relocirali i pripremili za sezonski rad koji im donosi veću zaradu, zbog čega je manja ponuda u Zagrebu”, objasnili su iz Bolta za Tportal, te dodali da se prosječno vrijeme čekanja na njihova vozila u odnosu na svibanj povećalo za devet posto.

Veća potražnja – veća primanja

Najpopularniji hrvatski gradovi na obali svakako su Split, Zadar i Dubrovnik. Ipak, i u Zagrebu se nastavlja trend velike potražnje. Tako zagrebački vozači ovih mjeseci, prema podacima Bolta, imaju promet od 135 kuna po satu. Pritom u to nisu pribrojeni provizija od 25 posto, koju vozači plaćaju Boltu i Uberu, ni troškovi goriva. Troškovi rastu u slučaju da vozač mora unajmiti auto.

Iz Bolta su kazali kako su rastom potražnje, porasla i primanja vozača u Zagrebu. U posljednje tri godine, primanja po satu rasla su 70 posto, a za korisnike su prosječne cijene vožnji porasle za oko 20 posto.


Komentari