Zagrepčani su počeli s panikom: Posjetili smo jednu ljekarnu, evo što nam kažu

Ilustracija: Matija Djanjesic / CROPIX

Nakon pojave koronavirusa u Zagrebu izgleda kako se Hrvati lagano prebacuju u panični mod u kojem masovno prazne ljekarne.

Već prije nekoliko tjedana, dok se opaki virus zadržavao samo u Aziji, Zagrepčani su počeli s kupovinom zaštitnih maski.

Kako bi se prodaji u ljekarnama uvjerili na svoje oči, obišli smo ljekarnu Adiva u Voltinom naselju. Već po dolasku primjetili smo da je red nešto dulji nego obično. Gospođa koja je ispred nas bila na redu kupila je dva sirupa protiv kašlja. Nismo to smatrali čudnim sve dok nije zatražila maske za lice. Ljekarnica joj je odgovorila kako su jedine preostale koštale 82 kune po komadu, a ona je zatražila dvije.

”Maski običnih nemamo, imamo samo ove skuplje koja su predviđene za zahtjevnije poslove. Uskoro ćemo ostati i bez njih”, kratka i jasna nam je ljekarnica koja od jutrošnjeg proglašenja koronavirusa nije stala raditi.

Osim maski, masovno se prodaju i svi oblici dezificijensa, a zanimalo nas je i postoji li još nešto čemu je porasla prodaja.

”Sve, stvarno sve se prodaje. Već nekoliko dana, ali danas je bez prestanka. Dezificijensi nisu jedini, nema toga što se ne prodaje velikom brzinom”, zaključila je.


Komentari