ZAVLADALA JE TUGA: Zagrepčani se opraštaju od Milana Bandića i pale svijeće ispred stana u Bužanovoj

Photo: Ana Korenić

Atmosfera u metropoli danas je doista posebna. Noć sa subote na nedjelju bila je posljednja za najdugovječnijeg gradonačelnika Milana Bandića. Od posljedica srčanog udara, “Miki” je preminuo i zauvijek napustio Zagreb kojim je godinama vladao i to tek koji  mjesec pred lokalne izbore na kojima je planirao izboriti sedmi mandat.

Djelu Zagrepčana teško je pala smrt najdugovječnijeg gradonačelnika Milana Bandića pa su pronašli način kako da se s njim propisno pozdrave.

Kad se spustio mrak nad metropolu, građani su počeli paliti svijeće ispred Gradske uprave na Trgu Stjepana Radića 1.

Photo: Ana Korenić

U blizini, fontane pored NSB-a osvijetljene su njegovim likom.

A svijeće su se palile i u Bužanovoj 4, ispred zgrade gdje je stanovao sa suprugom Vesnom koja je danas neutješna.

Photo: Ana Korenić

Iz Grada Zagreba objavili su detalje kada će održati komemoracija i pogreb gradonačelnika Milana Bandića, a kako doznaje N1, gradonačelnik neće biti pokopan u Aleji velikana.

Svečana komemoracija u povodu smrti gradonačelnika Grada Zagreba gospodina Milana Bandića održat će se u utorak, 2. ožujka, s početkom u 11 sati u Hrvatskom narodnom kazalištu, a posljednji ispraćaj bit će u srijedu, u 12 sati, na gradskom groblju Mirogoju, priopćeno je danas iz Grada.

Kako doznaje N1, Milan Bandić ipak neće biti pokopan u Aleji velikana na Mirogoju, nego na grobnom mjestu “među građanima, kako je i živio”, kazali su iz Grada.


Komentari