Zagrepčani pohrlili na Sljeme, a iz Grada kažu da je skijalište zatvoreno! Još nisu donesene ni epidemiološke mjere

Foto: PIXSELL

U nedjelju je na Sljemenu počelo zasnježivanje topovima, a već prvog dana brojni Zagrepčani uživali su u snježnim zimskim radostima.

U trenucma kad su zatvorena mnoga europska skijališta, a i u Hrvatskoj koronavirus bukti, upitali smo Grad Zagreb Kako će se na Sljemenu kontrolirati skijališta i sanjkališta te gužve u domovima, kao i poštivanje epidemioloških mjera.

Odgovorio nam je pročelnik gradskog Ureda za sport i mlade Milan Pavelić.

“Ustanova Upravljanje sportskim objektima upravlja Skijaškim stazama i terenima na Sljemenu, te ista nije nadležna za organizaciju i provođenje mjera u domovima na području Medvednice.

Obzirom da na skijalištu Sljeme još nije počela nova zimska sezona, te je skijalište zatvoreno, naknadno će se donijeti mjere vezane uz COVID-19.

Inače, organizacija rada skijališta planira se sukladno svim općim epidemiološkim mjerama te Preporuci HZJZ za sportsko-rekreativne aktivnosti na otvorenim sportskim objektima”, rekao je.

‘Očekujemo da ćemo i mi biti zatvoreni’

Alan Čaplar, glavni tajnik Hrvatskog planinarskog saveza pojasnio je pak kako funckionira rad planinarskih objekata.

“Planinarski domovi i kuće posluju pod epidemiološkim uvjetima kakvi se primjenjuju za sve ugostiteljske i uslužne objekte. Neposrednu brigu o planinarskim domovima vode upravljači i domaćini tih objekata koji i inače redovno skrbe o prihvatu posjetitelja te održavanju higijene i čistoće. Kod boravka u planinarskim domovima i svi korisnici su također dužni, osim kućnog reda, poštovati i primjenjivati sve propisane epidemiološke mjere i skrbiti se o zaštiti zdravlja.

Hrvatski planinarski savez od početka epidemije redovito poziva i podsjeća sve posjetitelje planina da odgovorno primjenjuju mjere, upute i preporuke kojima je cilj zaštita zdravlja”, objasnio je.

“Čekamo mjere, ali sudeći po svemu očekujemo da ćemo i mi biti zatvoreni”, kazali su nam iz Planinarskog doma Grafičar.

S navedenim su se složili i iz Planinarskog doma Glavica, naglašavajući da slijede mjere i preporuke Stožera.


Komentari