ZAGREPČANI POHRLILI NA BAZENE: Kada nema mjesta, biraju se i oni u zatvorenom, u gradskom uredu zadovoljno trljaju ruke

Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

Red toplinskih udara, ovo ljeto, sve češće slijedi red kiše, ali dnevne temperature nakon toga vrlo brzo ponovno rastu pa svi tražimo načine kako se osvježiti. U tome Zagrepčanima uvelike pomažu i javni bazeni, ali i kupališta.

Iz tog razloga, obratili smo se Ustanovi Upravljanje sportskim objektima kako bi provjerili koliki je interes za bazene, ali i kakva su pravila.

Ravnatelj ustanove, Bernard Grebenar, mag. oec. govori kako je posjećenost zatvorenih bazena nešto manja u odnosu na prošlu godinu zbog ograničenog broja korisnika, a u skladu s epidemiološkim mjerama koje su još uvijek na snazi, no situacija je bitno drugačija na onim otvorenog tipa. “Na otvorenim bazenima je promet znatno veći nego prošle godine, što možemo pripisati iznimnim vrućinama ove godine”, rekao je pa nam otkrio koji su bazeni najpopularniji. “Tijekom ljetne sezone korisnici više biraju i radije posjećuju otvorene bazene na SP Mladost i na SRC Šalata“, ističe Grebenar pa dodaje da je od onih zatvorenog tipa najpopularniji onaj u sklopu BK Svetice.

Ravnatelj nam govori i kako su bazeni zatvorenog tipa popularniji zimi. “Na njima se održavaju treninzi svih vodenih sportova i natjecanja. Građanstvo uglavnom ima termine tokom cijelog dana na određenim bazenima uz određeni broj pruga jer je bazen popunjen korisnicima Programa javnih potreba”, istaknuo je.

Imate kapicu?

Inače, cijena dnevne karte za odrasle na svim je gradskim bazenima 20,00 kn, a za osobe s invaliditetom, umirovljenike i djecu do 12 godina cijena dnevne karte iznosi 10,00 kn.

U one zatvorenog tipa dužni ste na ulasku priložiti i plivačku kapicu, a upravo ona trn u oku je korisnika. S jedne strane, tvrde kako nakon ulaska u bazen, nitko istu nema na glavi, a s druge strane, nije ju moguće kupiti na blagajnama.

“Na svim bazenima zatvorenog tipa obavezno je nošenje kape za plivanje i propisanih kupaćih gaćica jer tako propisuje Pravilnik korištenja bazena. Razlog je i higijena jer nošenjem kapica ne dolazi do zaštopavanja bazenskih filtera. U slučaju nenošenja plivaćih kapa bili bismo prisiljeni zatvarati bazene svakih par mjeseci zbog čišćenja filtera, što, naravno, nije poželjno”, govori nam Grebenar pa zaključuje kako kapice nisu problem.

“Korisnici naših bazena su već godinama upoznati sa tom odlukom i važećim propisima te nemamo problema vezano za kapice jer se svi pridržavaju kućnog reda zatvorenih bazena”, tvrdi.

Komentari