Zagrepčani planiraju novi oproštaj od neprežaljenog Balaševića, ovoga puta kroz glazbu

Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Smrt legendarnog kantautora Đorđe Balaševića koji je obilježio mnoge generacije teško je pala mnogobrojnim Zagrepčanima.

Velikom glazbeniku i umjetniku u petak su ožalošćeni obožavatelji odali počast na Ilici, ispred Name, gdje su na tlu su ćirilicom složili riječ – “bećarac”. Baš kako kažu stihovi njegove pjesme “Stih na asfaltu” s albuma Devedesete.

U subotu su pak svijeće i cvijeće ostavili u Petrićevoj ulici, a danas se na Facebooku planira i okupljanje ispred zagrebačke Arene (ulaz A) u 20 sati.

Oproštaj od njega bit će na način na koji je i živio – kroz glazbu.

Čuveni kantautor Đorđe Balašević preminuo je u petak u 67. godini života. Podsjetimo, Balašević je bio primljen na Infektivnu kliniku u Novom Sadu gdje se liječio od upale pluća.

Posljednji ispraćaj velikog glazbenika bit će najvjerojatnije u ponedjeljak, neslužbeno saznaje Blic iz izvora bliskih kabinetu gradonačelnika. Balašević će biti pokopan u svom rodnom Novom Sadu, a posljednji ispraćaj trebao bi se održati vrlo brzo jer je obitelj, kako javljaju srpski mediji, odbila obdukciju. Na dan pogreba u Novom Sadu će biti proglašen i Dan žalosti.


Komentari