ZAGREPČANI, OVO NE ŽELITE PROPUSTITI: Grad vrvi događanjima, evo gdje provesti nedjelju!

Foto: Zeljko Hladika/PIXSELL

U Zagrebu je življe nego ikad prije. Grad vrvi zanimljivim događanjima. Od domaćih filmova, cirkusa pa sve do festivala, ponuda je zaista šarolika. Za vas smo izdvojili neka od događanja koja vrijedi posjetiti ove sunčane nedjelje. Dan je idealan za đir po gradu, a izbora je puno.

Dani hrvatskog filma u kinu Tuškanac

Danas se otvara jubilarno izdanje Dana hrvatskog filma, tradicionalne smotre najboljih domaćih kratkih i srednjemetražnih igranih, dokumentarnih, eksperimentalnih, animiranih i namjenskih filmova. Projekcije će se emitirati u kinu Tuškanac, a događaj će trajati do 16. rujna u kinu Tuškanac.

“Već tri desetljeća zaredom spomenuta manifestacija okuplja i predstavlja recentnu hrvatsku filmsku produkciju, s ciljem ravnopravnog promicanja i vrednovanja svih filmskih rodova, ali i podsjećanja na domaću filmsku baštinu”, stoji u najavi.

Foto: Kinoklub Tuškanac

Ovogodišnje izdanje Dana hrvatskog filma uključuje 76 filmskih uradaka raspoređenih u pet kategorija – animirani film, dokumentarni film, eksperimentalni, igrani te namjenski film i videospot. Detalje programa pronađite ovdje.

Nacionalni park Risnjak u Zoološkom vrtu

Ako ste planirali posjet maksimirskom zvjerinjaku, ove nedjelje ćete moći doznati sve o ljepoti prirode i bogatstvu biljnog i životinjskog svijeta tog područja u kojem obitavaju ris, vuk i smeđi medvjed.

Izvro: Zoološki vrt grada Zagreba

S ljepotama Risnjaka i Gorskog Kotra moći ćete se upoznati u Zebrinom trgu gdje će se nalaziti izložba fotografija Risnjaka. Iz ZOO-a poručuju da će posjetitelji imati priliku doznati sve o ljepoti prirode te bogatstvu biljnog i životinjskog svijeta nacionalnog parka u kojem izvire Kupa i s čijeg vrha pogled puca na Primorje, Sloveniju te Lokvarsko jezero i okolno gorje.

Cirkus i akrobacije na ulicama Vrbika i Mažuranca

Kulturan ulični festival jučer se preselio na Vrbik i Mažuranac. Podsjetimo, događaj je otvoren na Sopotu, a performansi na ulicama kvarta posebno su oduševili one najmlađe.

Foto: Bruno fantulin/PIXSELL

Ovog vikenda pod prozore i balkone stanovnika Vrbika stigli su, Devadip Cirko, Cirkorama, Triko Cirkus Teatar i glazbenici Roko & Borelli, a CIE Lazuz pripremio je vrhunsko iznenađenje na Mažurancu. Detaljni raspored programa pronađite ovdje.

Burgeri su stigli na Tuđmanac

U petak je otvoren je Zagreb Burger Festival, a trajat će sve do 19. rujna. Sočne mesne i nemesne delicije možete probati na novoj lokaciji na Trgu dr. Franje Tuđmana. Festival se održava već šestu godinu zaredom, a u 2021. posjetitelje očekuju burgeri iz cijele Hrvatske.

Foto: Josip Regovic/PIXSELL

Ako još niste bili na Zagreb Burgeru, imajte na umu da je riječ o događaju natjecateljskog karaktera. Sukladno tomu, možete glasati za najbolji burger putem QR kodova. Osim dobre hrane, publiku će uveseljavati i DJ-evi. Detalje programa pronađite ovdje.


Komentari