Zagrepčani bijesne zbog voznog reda i promjena ruta: Evo što su im poručili iz ZET-a

Foto: Boris Kovacev / CROPIX

Nakon skoro dva mjeseca Zagreb je izašao iz karantene u kojoj se nalazio pod naletom zaraze virusom COVID-19. Ulice su ponovno pune ljudi, automobila i tramvaja. Ono što je mnogim zagrepčanima zapalo u oko je i neredovit vozni red zagrebačkog ZET-a zbog kojeg su probni kasnili na posao ili druge obaveze.

Autobusne linije su kaotične i uopće nema rasporeda. Točnije, jedan je raspored na polaznoj stanici, drugi na dolaznoj, a treći na internet stranicama ZET-a. Uopće nismo sigurni kada autobus dolazi i koji je raspored točan. Nekad dođe odmah, a nekad ga čekam preko 20 minuta”, zabrinuto nam se obratio jedan naš čitatelj kojem je kašnjenja i preko glave.

“Nekada na posao dođem pola sata ranije, a nekada točno u minutu jer su autobusi totalno nepredvidivi. Koliko vidim, tramvaji voze normalno, no autobusi imaju neki čudan raspored kojeg se ne drže. Ne znam je li to zbog radova u gradu, ali ovako prije nije bilo”, složio se i naš drugi čitatelj koji se našao u istom problemu.

ZET mijenja nekoliko trasa: Zbog radova brojne će autobusne linije voziti obilazno, donosimo vam popis svih promjena

Kako bismo pomogli njima, ali i drugima koji su nezadovoljni trenutnim uvjetima putovanja u ZET-u poslali smo im upit kojim su nam pokušali objasniti svoju stranu priče.

“ZET se u najvećoj mogućoj mjeri i u dijelu prometnih planova svakodnevno prilagođava okolnostima. Postupno se uspostavljaju dodatni polasci i intenzivniji rasporedi vožnje na tramvajskim i autobusnim linijama.Zbog učestalih izmjena moguće ja kako na pojedinim lokacijama nisu pravovremeno zamijenjeni vozni redovi, a riječ je uglavnom o manje prometnim dijelovima grada. Uvijek točan izvor informacija svakako je naša web stranica www.zet.hr a sve informacije putnici mogu dobiti i pozivom na broj 072 500 400 (0-24 sata)“, odgovorili su nam oni na pitanje kako to da postoje različiti rasporedi vožnje i tako utvrdili kako je onaj na njihov stranicama najtočniji.

Što se događa sa ZET-ovim linijama? Građani u nevjerici kasne na posao: ‘Vozač mi je rekao da vozi kada on hoće!’

Raspored vožnje naizgled se mijenja od dana do dana, a iz ZET-a su nam objasnili i koji je razlog za to.

“Širom grada, a posebno u užem gradskom središtu građevinska operativa sanira posljedice potresa, kao što je to danas u Draškovićevoj ulici, te točan datum uspostave nije moguće odrediti, ovisi o stanju na terenu, odnosno o završetku ranije navedenih radova. Sukladno zakonskim i podzakonskim propisima te navedenim aktima u nadležnosti je Gradskog upravnog tijela za promet odobravanje uspostave prometa u Gradu Zagrebu, te odobravanje svih eventualnih promjena na uspostavljenim linijama javnog prometa, a u svrhu odvijanja sigurnog prometa za sve sudionike u prometu“, dovršili su.

Komentari