Zagrebački srednjoškolci uče o svom gradu: Šest škola sudjelovalo je u projektu ‘Kultura turizma’

Projekt Kultura u turizmu (foto: TZGZ)

Turistička zajednica grada Zagreba (TZGZ) u suradnji s Gradskim uredom za obrazovanje, sport i mlade i ove godine provodi projekt „Kultura turizma“. Riječ je o projektu gdje se sustavnom edukacijom učenika srednjih škola, kojima turizam i ugostiteljstvo nisu primarni predmeti, nastoji podići svijest o vlastitom gradu te upoznati mlade s turističkim, kulturnim i prirodnim potencijalima Zagreba.

Ove godine je u „Kulturi turizma“ sudjelovalo 6 škola, a finalno predstavljanje projekata održat će se u ponedjeljak, 23. svibnja 2022., u 11:00 sati, u Zagrebačkom plesnom centru, Ilica 10. Ukupno je s mentorima sudjelovalo 111 sudionika.

II. gimnazija s projektom „Nove vizure grada – tragovi”, IV. gimnazija s projektom „Plava potkova grada Zagreba”, Centar za odgoj i obrazovanje s projektom „Slatka kuharica sunčevog sustava”, Hotelijersko turistička škola s projektom „Školski muzej Zagrebačkog turizma”, Industrijska strojarska škola s projektom „Read Zagreb, live Zagreb” i Škola za modu i dizajn s projektom „Nosim Zagreb”

Projekt Kultura u turizmu (foto: TZGZ)

Tom prigodom, direktorica TZGZ, Martina Bienenfeld je izjavila: „Jako smo ponosni na sve učenike koji u okviru ovog projekta istražuju turističku stranu grada i promišljaju mogućnosti vrednovanja postojeće turističke ponude, ali i razvoja nove. Na ovaj način, učenici imaju priliku upoznati svoj grad i iz malo drugačije perspektive te dati vlastiti pogled i ideje za grad Zagreb kao turističku destinaciju.

Projekt Kultura u turizmu (foto: TZGZ)

Podsjećamo, „Kultura turizma“ projekt je koji je TZGZ započela u akademskoj godini 2010./2011. Svake godine, tijekom jednosemestralne izvannastavne aktivnosti, učenici odabranih zagrebačkih srednjih škola imaju zadatak, u dogovoru s voditeljima projekata, osmisliti i realizirati projekte s turističkom tematikom koje, potom, javno prezentiraju.

Komentari