ZAGREBAČKI PUSTOLOV ZA PAMĆENJE: Djevojci uoči utrke poslao dirljivu poruku! ‘Bok, dušo. Sutra ću ti protrčati ispod balkona…’

foto:Facebook

Trkač koji je među posljednjima ušao u cilj na nedjeljnom 5. zagrebačkom polumaratonu samo se srušio. Liječnička ekipa ga je oživljavala sat vremena, ali nažalost bezuspješno.

Bila bi to još jedna tužna priča iz crne kronike da trkač nije bio Damir Pavičić (43), Zagrepčanin za kojeg će baš svatko tko ga je poznavao reći da je bio u najmanju ruku – jedinstven.

Živio je kao da sutra ne postoji i stiskao gas do daske te se čini kao da je preživio deset života u jednom. Proputovao je cijeli svijet, a na svoje posljednje putovanje otisnuo se baš iz svog Zagreba.

Za Jutarnji list njegova djevojka je ispričala kakva je osoba bio, te kako su živjeli posljednjih godina. Život kao iz bajke, rekli bi mnogi! Ono što ipak posebno dira je činjenica da je Damir Nađi uoči utrke poslao uistinu dirljivu poruku.

“Bio je lud, poseban, živio je sto na sat. Mislio je da je jači od života i kada je nešto zacrtao, to je tako moralo biti. Nikada nije trčao, nije se bavio time. Ali očito je htio pokazati da može i to. I najluđe je da ga je istrčao, dovršio je polumaraton i metar nakon cilja se srušio”, ispričala je Damirova dugogodišnja djevojka Nađa Irena Fišić.

Poruka djevojci

Prije utrke poslao joj je svoju fotografiju s rednim brojem uz poruku: “Bok, dušo. Sutra ću ti protrčati ispod balkona (po Aveniji Dubrovnik pa skrećemo u Cimermanovu) negdje između 8.40 i 9 sati. Ako me vidiš, pogotovo ako se slučajno nađeš pored ceste, molim te viči ‘Run, Forrest, Run!’ ili ‘Trči, Mirda, volim te!!!’ pa da prestignem sve Balkance, Kenijce, Tanzanijce i Etiopljane i pobijedim. Hvala unaprijed. Pusa”.

Večer uoči utrke poslao je dugogodišnjoj djevojci fotografiju i zamolio je da mu, dok bude trčao njezinom ulicom, viče: “Run, Forrest, run” ili “Trči, Mirda, volim te!”

Ona mu je toga nesretnog jutra odgovorila, napisala mu je da nažalost nije prošao njezinom stranom ulice, ali da se nada da je dobro. No, on ju nije stigao vidjeti.

Zadnje 80-dnevno putovanje na kojem su bili je bilo lani, kad su preko Rumunjske i Bugarske otišli do Turske. Usred tog putovanja on je odlučio vratiti se na Bali, koji je smatrao svojim drugim domom. Nađa iskreno kaže da ona nije više mogla pratiti njegov tempo i vratila se u Zagreb.

“Stojiš na rubu provalije duboke 20 metara. Ja sam dole na dnu, kažem ti da zatvoriš oči i skočiš, ja ću te uhvatiti. 20 m je previsoko, vjerojatno tvoj skok neće dobro završiti. Ali ja sam dole, trčim u tvom smjeru, bistre glave i najjači ikad, širim ruke i hvatam te. U najgorem slučaju se bacam pod tebe da ti ublažim pad. Ti preživiš”, napisao joj je nedavno mameći je natrag.

Damir je obožavao tulume, druženja, partijanje. Surfao je, ronio, plivao je s morskim psima, obožavao je brzu vožnju… I najvažnije, baš nikada od svojih nauma nije odustajao, a o kakvom je avanturističkom duhu vrijednom divljenja riječ, pročitajte na LINKU.

“Sve koji ga znaju sigurno je jednom naljutio, bio je intenzivan, šalio se, podbadao, ali volio je ljude, svoju ekipu, pivicu”, govori Nađa.

Damira će prijatelji ispratiti onako kako bi, smatra Nađa, Damir htio – uz puno pjesme, plesa!

Komentari

loading...