ZAGREBAČKI BICIKLISTIČKI PARADOKS: ‘Molimo ne parkirajte bicikle uz ogradu’ (FOTO)

FOTO: Ivan Ramađa

Na internetu su osvanule fotografije parkiranih bicikala pored natpisa “Molimo ne parkirajte bicikle uz ogradu”.

Devijantni biciklisti ovo su shvatili kao pravi izazov jer se upravo uz ovu ogradu nalazi najviše parkiranih bicikala!

Naravno, ovakva situacija u Facebook grupi I TO JE ZAGREB gdje je objavljena druga fotografija istog sadržaja, pokrenula je pravu raspravu je li ovo u redu, a mišljenja su podijeljena.

Nekim građanima nije jasno zašto bi bilo zabranjeno ovdje ostavljati bicikle, budući da ograda ionako ničemu ne služi.

“Ako Vas smeta vezanje bicikala za ogradu, molim Vas da osigurate adekvatno parkiranje za bicikle”, napisao je Giletant, a Dragutin dodao da onda saniraju “ruglo od četvrt stoljeća zapuštenog javnog wc-a koji na toj slici ono što istinski ‘nije lepo’ za vidjeti”. Uz to, bilo je i prijedloga da bi zbog ovakvih situacija trebali postaviti mjesto gdje bi biciklisti mogli parkirati svoja prijevozna sredstva.

No drugi dio građana ne podržava ovaj potez jer bi drugim slučajevima mogli pitati “kome to smeta” kada netko parkira auto na za to nepredviđeno mjesto.

“običaj je bicikle vezati uz plotove i ograde. To je baš lepo u centru grada. Da, to nimalo ne oštečuje ogradu koja je tu baš radi vezanja bicikla. Stvarno ne razmem pitanja (Što to smeta? Zakaj ne?) Nije anarhija nego delam kaj hoću u ime demokracije”, prokomentirano je Ivan kroz sarkazam.

“a zasto ja ne mogu s traktorom na trg? zasto se ne napravi heliodrom na dolcu?” komentirao je Antonio.

Pritom su se osvrnuli i na mnogobrojne bicikliste koji u prometu nerijetko krše pravila, voze se mimo staze i prolaze dok je na semaforu crveno.

FOTO: Romana Lakuš
FOTO: Romana Lakuš


Komentari