Zagrebačka startup tvrtka proizvela prvi hrvatski električni romobil

Izvor: Facebook Iddi

Električni romobili u samo nekoliko mjeseci i službeno su zavladali Zagrebom, a kako bi Hrvati imali ovo prijevozno sredstvo iz domaće radnje pobrinula se mlada tvrtka iz Zagreba. Startup firma Iddi projektirala je Rollu, paket kojeg čine električni romobil, punionica i pripadajuća mobilna aplikacija, kreirani i proizvedeni u Hrvatskoj.

Inače, Iddi je tvrtka osnovana 2020. godine koja se bavi razvojem i izradom inovativnih elektroničkih uređaja i rješenja.

Izvor: Facebook Iddi

Ako ne volite gužvu i traženje parkirnih mjesta, Rolla je idealna za vas. Isto tako, ovaj romobil prilagođen je zagrebačkim ulicama, odnosno svladavanju uzbrdica, a aplikacija vam omogućava da u svakom trenutku budete povezani s aktualnim događanjima kao i znamenitostima oko vas.

Kako bi bio siguran za promet, na Rollu romobil postavljen je limitator brzine i pokazivači smjera, a dodan je i zvuk. Ukrasti ga je gotovo nemoguće jer je opremljen sustavom za praćenje, a kada ga se ne koristi, zaključan je u svojoj punionici. Tvrtka Iddi namijenila je ovaj romobil i za turističke vožnje, tako da bi već do ožujka po 10 komada trebalo biti isporučeno na turistička mjesta na Plitvicama i u Istri.

“Ideja je nastala, prije godinu dana, a cilj iza projekta Rolla je stvoriti romobil koji je siguran za promet. Mi smo tim od sedam mladih entuzijasta koji imaju znanje iz područja elektronike, elektrotehnike, strojar stva i srodnih područja te volju i ideju  da proizvedemo nešto svoje, hrvatsko i  pritom riješimo problematiku s kojom se  susreću korisnici električnih romobila”,  rekli su iz Iddija za Večernji.


Komentari