Zagrebačka katedrala otvorit će vrata za svoje vjernike? Evo kada bi se to moglo dogoditi i pod kojim uvjetom!

Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Na Badnjak i Božić isključuje se ograničenje koje vrijedi danas, a to je okupljanje od 25 vjernika na misnim slavljima.

Vrijedi novo pravilo od 7 četvornih metara po vjerniku, ili obitelji, a preporuča se da Polnoćke završe do 22 sata, a na pridržavanje mjera pazit će vjernici, a među njima i članovi Stožera. Na misu će, ako bude mogao, na Badnjak ići i premijer Andrej Plenković.

I ravnateljica Klinike za infektivne bolesti ‘Dr. Fran Mihaljević’, Alemka Markotić, rekla je da će otići na Polnoćku.

“Ja ću otići na Ponoćku, bit ću među onima koji će biti vani, držeći se epidemioloških mjera. Idem svake nedjelje na misu tih sat vremena stojim vani i u crkvu u koju ja idem nisam nikad vidjela kršenja”, rekla je Alemka Markotić, ravnateljica Klinike za infektivne bolesti Dr. Fran Mihaljević.

Ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak rekao je da će otići na neke od misa koje se održavaju prije Polnoćke.

“Naša crkva je jedna od najvećih u gradu Zagrebu koja ima gotovo 1200 kvadrata, nas ova mjera popuštanja u smislu za Badnjak i Božić će za naše vjernike itekako biti razveseljujuća”, rekao je Roko Bedalov, župnik u Župi i svetištu sv. Antuna Padovanskoga u Zagrebu za RTL.

Kako RTL neslužbeno doznaje, misno slavlje u zagrebačkoj katedrali bit će baš na Badnjak. Postavljaju se skele i ako budu zadovoljeni svi sigurnosni uvjeti onda je to to. Misno slavlje predvodit će kardinal Josip Bozanić.


Komentari