ZAGREB U DUGINIM BOJAMA! Stiže varijanta Povorke ponosa na biciklima, kreću s Trešnjevke: ‘Vrijeme je za izlazak iz naših korona-brloga’

Sanjin Strukic/PIXSELL

Metropola će danas zasjati u – duginim bojama. Naime, održava se Pride Ride, biciklistička verzija Povorke ponosa, kojoj je cilj podsjećanje na prava pripadnika ove skupine.

“Kada smo prošle godine usred pandemije i neposrednih posljedica potresa krenule organizirati prvi Pride Ride, nadale smo se da ćemo ove godine u ovo doba živjeti bar malo bolje. Međutim, rješavanje temeljnih životnih pitanja građana Zagreba, uključujući pripadnike naše zajednice, ne pokreće se s mrtve točke. Ali zato se pokreće novi Pride Ride, kao i niz drugih događanja kojima ćemo obilježiti ovogodišnje Ponosne dane!”, poručili su na Facebooku.

“Proslavit ćemo i nedavnu presudu koja životnim partnericama i partnerima omogućuje pristupanje procjeni da postanu posvojiteljice, ali i izraziti zabrinutost zbog stava hrvatske Vlade, koja se na tu povijesnu odluku odlučila – žaliti”, nastavljaju organizatorice.

“Prvu godinu postojanja našeg kolektiva u javnom je prostoru nažalost obilježilo i propitivanje prava transrodnih, interspolnih i rodno varijantnih (TIRV) osoba na samoodređenje – ove godine zato ćemo posebni naglasak staviti na potrebu za sustavnim prepoznavanjem i ostvarivanjem njihovih prava”, dodaju.


“Za kraj, kako mnoge od nas već godinu dana nisu bile u mogućnosti družiti se uživo, potrudit ćemo se organizirati što više aktivnosti na otvorenom – vrijeme je za izlazak iz naših korona-brloga i šareno zauzimanje novih dijelova grada!”, poručili su.

Okupljanje je u subotu u pet popodne u Parku Stara Trešnjevka, a evo i rute: Park stara Trešnjevka – Ozaljska – Tratinska – Savska – Žerjavićeva – Baruna Trenka – Trg kralja Tomislava – Mihanovićeva – Vodnikova – Savska – Vukovarska – Trešnjevački trg – Ozaljska (povratak u park).

Komentari