Zagreb od danas krasi novi mural, oslikan u povodu početka natjecanja otvorenog za sve!

Photo: FB Savez društava Naša djeca

Strojarska ulica u ponedjeljak je bila oslikana u šarene boje murala uličnog umjetnika Tihomira Krkleca – Afrike, nastalog  u suradnji s učenicima zagrebačke Osnovne škole “Ivan Gundulić”. Bila je to 70. godišnjica Saveza društva “Naša djeca” i Dječjeg tjedna.

Iz Saveza društava “Naša djeca” Hrvatske ističu kako je predstavljanje rođendanskog murala označilo i početak javnog natjecanja u stvaralaštvu za sve generacije. Isti će natječaj biti otvoren od 5. listopada pa sve do 30. studenog.

Mia Dimšić, Damir Hoyka, Tonči i Vjekoslava Huljić, Ida Prester, Sanja Pilić, Zsa Zsa te Radojka Šverko samo su neka od javnosti poznatih imena koja su podržala ovu akciju. Sva djeca, ali i odrasli pozivaju se da se okušaju u natjecanju, a najuspješnije natjecatelje očekuju personalizirane nagrade od brojnih domaćih poznatih umjetnika.

Kreativni rad mora sadržavati broj 70, riječju ili brojkom, a to je jedini uvjet za sudjelovanje u javnom natjecanju. Područja izražavanja su gotovo neograničena – od likovnosti, književnosti i primijenjene umjetnosti do kulinarstva, slastičarstva i vrtlarstva Dobne kategorije su predškolska, osnovnoškolska, srednjoškolska, mladi, roditelji, ujaci i ujne, stričevi i strine te bakovi i djedovi. Prijave i sve informacije mogu se pronaći na internetskim stranicama savez-dnd.hr, a ukoliko postoji potreba za dodatnim pitanjima tu je i mail [email protected]

Još jedna legenda krasi zagrebački zid: Rajko Dujmić dobio je svoj mural!

Komentari