ZAGREB: Grad protkan detaljima i emocijama, osvrnite se… oduševit će vas (FOTO)

Zlatko Gašpar

Realni, životni detalji ono su što uljepšava zagrebačku svakodnevnicu.

Zastanite na trenutak i promotrite oko sebe, pažljivo, neopterećeno svakodnevnim životnim tempom. Zamijetite detalje koji čine grad, ne one estetske, nego stvarne, ljudske detalje koji čine život. Osluhnite i poslušajte glazbu na ulicama. Dozvolite da vas prođu trnci od jačine glasa prožetog emocijom, koji pjeva prekrasnu pjesmu potisnutu u vašem sjećanju.

Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL
Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Osjetite koliko snažna može biti istinska ljubav. Snaga takve ljubavi svugdje je oko nas, pokreće čovječanstvo oduvijek, no pritisnuti problemima, rijetko kad ju primjetimo. A ništa ne može zagrijati srce i dupkom ga ispuniti poput nje. Jedan topli, sigurni zagrljaj dovoljan je da umiri duh i pruži spokoj potreban svakom. Dovoljan je da izmami osmijeh. Koliko god bili mali, potaknuti ljubavlju osjećamo se velikima, možemo osvojiti svijet, sigurni u naručju voljene osobe.

Zlatko Gašpar
Zlatko Gašpar

Boje i mirisi sivu svakodnevnicu čine živom i razigranom. Opojan miris žarkog cvijeta dovoljan je da nekome uljepša dan, a nas ispuni zadovoljstvom. Kada ste zadnji put cvijetom iz naborane ruke zagrebačke “kumice” razveselili nekoga posebnog i time ujedno kumici izmamili osmijeh? Obična sitnica, a danas tako neobična, začin je dnevnoj rutini u čiji smo vrtlog zapali. Udahnite i doživite, povedite se za srcem koje zna što napraviti.

Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL
Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Kreativnost stvara najbolje ideje, a možemo ju sresti na gradskim ulicama. Te ideje nekad su genijalne, a nekad duhovite, no nikad nas ne ostavljaju ravnodušnima. Samo treba otvoriti oči i primjetiti ih. Neke od njih mogu nas nasmijati od srca i time obilježiti cijeli dan koji bi bez tog ključnog momenta bio sasvim običan. Dozvolite si da se nasmijete- osmijeh na licu uljepšava ulicu.

 Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL
Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Na kraju sasvim običnog dana, ovi detalji daju mu ukras te on više nije tako običan. Ispunjeni sitnicama koje čine život možemo ih presložiti i spremiti te zakoračiti u novu potragu. Jer upravo detalji su ono što stvara sreću, a na kraju potrage bit ćemo bogati ljudi. Bogati smijehom, ljubavlju i ljepotom- životnim stavkama koje daju smisao našem postojanju.

>>>OD ZAGREBAČKIH’ KLINACA’ MOŽEMO UČITI: Mali trenuci začin su života (FOTO)


Komentari