ZAGREB DOBIO DVA NOVA MURALA: Poznati umjetnici oslikali su ih za udrugu ‘Mali zmaj’

Foto: Promo

Slaven Lunar Kosanović, svjetski poznati street art umjetnik čija su djela izlagana od New Yorka preko Amsterdama do Tokija te Tea Jurišić – ilustratorica, muralistica i osnivačica ilustracijskog studija KVAR, oslikali su dva nova murala u Zagrebu. Jedan se nalazi na pročelju zgrade u Prilaza baruna Filipovića, a drugi u kvartu Srednjaci.

Humanitarni projekt Wiener Zmajstori, koji je okupio ovo dvoje umjetnika, nastao je u suradnji Wiener osiguranja VIG te udruge “Mali zmaj”, čija misija je poboljšanje kvalitete života siromašne i nezbrinute djece, njih više od 400.

Hvalevrijedne aktivnosti udruge inspirirale su umjetnike da u svom prepoznatljivom stilu ilustriraju snagu djece koja su već u najranijoj dobi primorana nositi se sa surovom realnošću svijeta odraslih, ali i da nas sve podsjete koliko je djeci važna naša potpora i podrška.

“Iznimno mi je drago što će moja umjetnost služiti za podizanje svijesti o najranjivijoj skupini našeg društva – djeci, i to djeci koja nemaju odgovarajuću skrb ili dolaze iz siromašnih obitelji”, rekao je Lunar koji smatra da biti umjetnikom znači imati nešto za reći.

“Drago mi je što mogu sudjelovati u važnom projektu koji naglašava pomoć djeci poput onih u „Malome zmaju“ – iako su najmlađi članovi našeg društva, često se nalaze u životnim situacijama koje bi trebale brinuti samo odrasle. Umjetnost je odličan način da se djeca iz udruge kreativno izraze, ispune svoje slobodno vrijeme i podsjete kako je njihova jedina trenutna briga – biti bezbrižni”, kazala je Jurišić.


Komentari