‘VRATILI STE MI VJERU U DOBRO’ Ugledala kaznu na autu pa se raznježila: ‘Sada ti je mnogo lakše, zar ne?’

Ilustracija (Foto: ZG Parking)

Obično kada ugledamo papirić na autu pomislimo da se radi o kazni. To se upravo dogodilo jednog stanarki Gajnica, a onda je shvatila da se zapravo radi o simpatičnoj poruci.

‘Suza u oku’

“Ovim putem se želim zahvaliti osobi koja mi je ostavila ovu kaznu na autu. Prvo sam ju rezignirano skinula, a onda počela čitati. Moj naklon tko god bio, vratili ste mi vjeru u dobro. Da sam doživjela izraz ljudskosti, razumijevanja i pozitivnih promjena na ovako kreativan i lijep način na današnji dan na pragu svog dugogodišnjeg doma, suza u oku. Svaka čast”, poručila je žena.

Naime u poruci s naslovom “Ne, ovo nije kazna za nepropisno parkiranje, a nisu ni ljutite poruke vašeg susjeda”, pisalo je sljedeće:

Svi znamo da nema dovoljno parkirnih mjesta u kvartu

“Možda smo te malo scimali, ali sada ti je mnogo lakše, zar ne? Takav osjećaj olakšanja trebamo imati svaki dan znajući da naši susjedi nisu sitničavi i zlopamtivi. Naime, svi smo upoznati s problemom nedostatka parkinga u našem kvartu. I unatoč tomu mnogi od nas izražavaju svoju sitničavost. Fotkamo susjedi i njihove automobile, izrugujemo se na društvenim mrežama ili još gore, kidamo retrovizore, kidamo brisače, oštećujemo automobile i na vjetrobranu ostavljamo poruke s ružnim riječima. Ova poruka je upravo suprotno od svega toga.

Ne budimo susjedu najveći neprijatelj

Ova poruka je molba i poticaj da ne budemo sitničavi ako nam nečiji automobil zaista ne radi problem. Ova poruka je poticaj da ne budemo susjedu najveći neprijatelj, već da se ujedinimo u osvještavanju ovoga problem pred Gradom Zagrebom jer jedino skupa, bez sitničavosti možemo život u našem kvartu učiniti ugodnijim mjestom za suživot svih nas”.

Poruka susjedima iz Gajnica (Foto: Facebook/ Zakaj volim Gajnice)

U opisu iznosa za uplatu ne stoji žiro račun već simpatična rečenica: “Budi susjed za poželjeti! Ne košta ništa”.

Tko stoji iza ove ideje nije poznato jer u potpisu skromno piše “vaš sugrađanin kojemu je stalo”.

Ako ugledate kaznu na svom autu, tko zna, možda se i vi ugodno iznenadite.

Komentari