‘VOLIM ZAGREB I VOLIM KADA JE ČIST’: Zahvaljujući njima ta krilatica uistinu živi (FOTO)

Ivan Ramađa

Zaduženi za čistoću Zagreba, rade posao koji većina etiketira kao “sramotan”.

Lijepo je prošetati čistim zagrebačkim ulicama, no kad smo zadnji put obratili pažnju na one koji održavaju naš grad čistim?

Dok Zagreb spava, ovim vrijednim dečkima počinje radni dan. Bez obzira na vremenske uvjete oni su na ulici i predano rade svoj posao.

Ivan Ramađa
Ivan Ramađa

Iako imaju visoku plaću, kao “satisfakciju” za ovaj nezahvalan posao, postoji i druga strana priče.

smeće

Otpad sam po sebi širi užasne mirise, no po ljetnim vrućinama su gotovo neizdrživi. Također, vremenski uvjeti im stvaraju ogromne neprilike- po kiši, snijegu i ledu kretanje je i nama, običnim građanima otežano, a ovi radnici Čistoće osuđeni su na ulicu i svoju zadaću moraju obaviti. O velikim koncertima i događanjima da ne govorimo. Dok mi nakon zabave polazimo svojim kućama, oni vrijednim rukama čine Zagreb čistim.

Ivan Ramađa
Ivan Ramađa

Visoka plaća ne može nadoknaditi narušeno zdravlje koje je trajna posljedica ovog posla, zbog izloženosti svim vremenskim uvjetima  koje ne mogu izbjeći.

Gradonačelnik je iskusio njihov posao

U ovom nimalo jednostavnom poslu pridružio im se lani i gradonačelnik Bandić.

“Ovo je podrška vrijednim radnicima koji doista dobro rade svoj posao, ali i poruka građanima da brinemo o gradu i dok oni spavaju“, rekao je gradonačelnik Bandić napomenuvši da je ljestvica izvrsnosti čistoće u Zagrebu podignuta jako visoko i da to treba održavati, posebno u kontekstu dvocifrenog povećanja broja turista u našemu gradu, a na zadovoljstvo Zagrepčana.

I dok ih većina građana uopće ne primjećuje, radnici Čistoće predani svome poslu, u svako doba dana i noći odražavaju “beli Zagreb grad”.

>>> GENIJALNA GESTA RADNIKA ČISTOĆE: Ovim činom oduševili stanare Gajnica (FOTO)

>>> BANDIĆ RANOM ZOROM šmrkom prao centar grada (FOTO)


Komentari