VLASNIK JE BIVŠI MINISTAR? Zagrepčani u čudu, u Dalmatinskoj kran iz stana izvlačio ogromni bazen

Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Stanare Dalmatinske dočekao je nesvakidašnji prizor. Radnici su iz tamošnjeg stana izvukli šest metara dug – bazen.

Radi se o luksuznom unutarnjem bazenu koji se nalazio na najvišem katu zgrade na kućnom broju 16, a zbog njegove veličine i težine nije bilo druge nego da to izvedu kroz krov.

U ulici se, kažu stanari koji su ovaj nesvakidašnji prizor i fotografirali, prvo pojavio veliki kamion koji su metalnim šipkama “uzemljili” na cestu, a onda je krenulo izvlačenje pomoću dizalice.

-“Tko, pobogu, ima takvu grdosiju u stanu i zašto je miče”pitali su se okupljeni stanari, od kojih su neki brinuli za svoje parkirane automobile preko kojih se bazen prebacivao na prikolicu kamiona, piše Jutarnji list.

“Znam samo da vlasnik stana preuređuje svoj prostor”, objašnjava jedan od stanara iz ulaza broj 16, ali ne odgovara na pitanje čiji je stan.

Spomenuti medij od ostalih susjeda doznaje da je stan u vlasništvu Hrvoja Vojkovića, bivšeg ministra gospodarstva i nekadašnjeg šefa Croatia osiguranja, koji je prodaju istog prostora oglašavao još 2019. godine. Kako se tada pisalo, riječ je o dvoetažnom stanu površine 486 kvadrata koji ima deset soba, wellness zonu, u kojoj je bazen i bio smješten, a tada se nudila i mogućnost kupnje cijele zgrade. Cijena – 3,3 milijuna eura.

Gigantski bazen koji je odvezen inače je endless pool. Funkcionira slično traci za trčanje jer simulira plivanje guranjem vode suprotno od smjera u kojem se pliva, što plivaču stvara otpor. Cijene takvih luksuznih bazena, barem one dostupne na internetu, kreću se od 90 do 250 tisuća kuna, ovisno o dodacima koje imaju, osvjetljenju, trakama za trčanje u vodi i slično.

Prema javno dostupnim podacima, Vojković je i dalje vlasnik stana u Dalmatinskoj, pa pa ne zna je li ga već prodao ili ga preuređuje za sebe.


Komentari