VJEROVALI ILI NE: U Zagrebu su jutros pukle tri cijevi, a bez vode su stanari ovih kvartova

Foto: Zeljko Puhovski / CROPIX

Pucanje cijevi u Zagrebu nažalost nije novost, a ovoga su utorka bez vode ostali građani u centru grada, Sesvetama te na Trešnjevci.

U tijeku su sanacije puknuća cjevovoda u Ulici kralja Stjepana Tvrtka u središtu grada i Zagrebačkoj cesti u Sesvetama te je dio potrošača bez vode. Opskrba pitkom vodom osigurana je autocisternama. Bez vode je i dio potrošača u Klanječkoj i okolnim ulicama na Trešnjevci, izvijestili su iz Zagrebačkog holdinga te pozvali građane na razumijevanje i strpljenje.

Radovi u Tvrtkovoj mogli bi potrajati do 14 sati, a u Sesvetama možda malo kraće. Puknuće cijevi u Loparskoj II na Srednjacima moglo bi biti sanirano do podneva, a puknuta cijev na Trešnjevci (Klanječka i Tuheljska ulica) sanirana je tijekom jutra.

Na prošlotjednoj konferenciji za medije gradonačelnik Tomislav Tomašević najavio je ulaganje u infrastrukturu.

“Narednih osam godina ići će se na ulaganje od 2 milijarde kuna iz europskih fondova, ali da to neće biti dovoljno da riješi probleme koji su nastali zbog neodržavanja infrastrukture posljednjih 20 godina”, poručio je prošli utorak kada je pukla cijev na Ribnjaku.

Komentari