Vječna tema i dalje dijeli Zagrepčane: Kupanje na Jarunu – da ili ne? Jednima ‘bolest’, drugima ‘nebrušeni dijamant’

Sunčanje na glavnoj jarunskoj plaži (Foto: Nera Simic / CROPIX)

Posljednjih dana stanovnici Jaruna zgroženi su stanjem jezera zbog prekomjernog rasta lopoča. Usprkos akciji čišćenja, zbog niskog vodostaja i visokih temperatura stabiljka raste jako brzo, do 20 centimetara dnevno. Zbog toga, iz RŠC Jarun odgovorili su kako na dnevnoj bazi iz plovila kose lopoče, a na tjednoj se čiste plaže s plovnom kosom.

Nije to ugodan prizor, a niti osjećaj za osobe koje na plažama jarunskih jezera traže olakšanje od ljetnih vrućina. Kako nam je napisao jedan čitatelj, “stranci vam dolaze i gledaju tu sramotu, loša slika za grad Zagreb i jezero Jarun poznato u svijetu”.

Zagreb u duelu – kupati se na Jarunu ili ne

Stoga, pitali smo naše čitatelje kako stoje po pitanju vječnog sukoba – kupanja u Jarunu. Jasno, podijeljena su mišljenja, jedan dio naših čitatelja navodi kako je Jarun “žabokrečina” i “da mu ne pada na pamet dok god ima hladne vode u kadi”.

Tako jedan čitatelj kaže dau jezera na Jarunu – “žabokrečina”, dok drugi pak navodi da iako nema doma tople vode, da bi se i dalje kupao u kadi nego na Jarunu.

“Na Jarunu sam se zadnje kupala 2008. godine bila je donekle čista voda i puno ljudi na plaži, a na Bundeku 2011. godine i dalje je i tu dosta prljava voda. Samo prošetam sad nekad”, podijelila je s nama svoja iskustva čitateljica.

Drugi pak odgovara – “još takva kriza nije dok je tuša i kade”.

“Da, ali ovo je sramota koliko je sve zapušteno. Pamtim bolje godine i Plavu zastavu. Voda je čista, ali lokvanja previše. Netko ne radi svoj posao”, zaključila je čitateljica.

‘Jarun je nebrušeni dijamant’

“Jarun je nebrušeni i neiskorišteni dijamant Zagreba. Šteta što vodeća garnitura nema ni viziju ni mu** napravit svrsishodne projekte za unaprijeđenje sadržaja u gradu. Još gore ne dopuštaju ni drugima da to naprave”, napisala nam je jedna čitateljica.

Foto: Čitateljica Zagreb.info

Dok drugi odgovaraju da se kupaju, a poslali su nam i fotografije kojima dokazuju svoje uživanje u Jarunu.

Podsjetimo, prema posljednjim mjerenjima obavljenima krajem srpnja, a koje provodi grad, voda na Jarunu i Bundeku je izvrsne kakvoće.


Komentari