Vikend uz ljubavne i začarane priče i našu Purgericu: Zagrepčani, rezervirajte na vrijeme noćne ture!

Foto: Helga Juretić

Vikend uz besplatne noćne tematske ture na Griču, 21. – 23.08.

Što se to noću događa na Griču? I tko to skriva, iza drevnih vrata, mrake, mure, jagare, ljubavnike, huncute i inkvizitore, sve skrivene u pripovijedanu priču? Jedna crna dama, uz šuštave lanterne Gornjeg grada, odlučila je šetati s vama i probuditi duhove starih vremena, kao i onu nevaljalu Kraljicu, što šalje čarolije drevne od Samobora, Griča do Sljemena!

Odaberi Kontesu, Pripovjedačicu ili Kradljivicu Vremena, i otkrij koja se priča skriva iza njihovih imena:

PETAK, 21.08., 21:00h

Tema: “GRIČ PRIČA LJUBAVNU PRIČU” – posebno NOĆNO izdanje

MJESTO SASTANKA: ulaz u Tunel Grič, iz Mesničke ulice

Riječ, dvije o turi: “Tko to žarkih crnih očiju u gričkim noćima, trenkovskim hodom, pod moj prozor navrati? A tko škandaloznim balovima zimsko vrijeme često krati? I gdje se to sakrila ljubav strastvenija od moje? Dođite čuti zbog čega mi otkucaji srca oko Kamenitih vrata zauvijek stoje, i zašto moje misli korake broje dok se opet na Ksaveru, moje oči ne uvjere, da su coprnice zapravo samo žene, prave i smjele!”

SUBOTA, 22.08., 21:00h

GRIČ PRIČA PRIČU” – posebno NOĆNO izdanje

MJESTO SASTANKA: kod kipa sv. Jurja, Kamenita vrata

Riječ, dvije o turi: “U zadnji za šetnju dozvoljen grički sat, pred stara će Vrata crna dama stat’, pazite kuda hoda, neobičan je ona svat! Krenut će, tako, neobična priča, o onome što u čarobnoj noći diše usred drevnoga Griča, pa se pred očima vašim odjednom stvore, i čestiti kovači, i pekarice, i oni što u tamnicama izazivaju coprnicama more. U priči vas čeka i ljekarnik, i vojnik, i noćobdija i prezivač – svima je zajedničko što ove noći, u vašu maštu na Griču, imaju namjeru zajedno zać’!”

NEDJELJA, 23.08., 20:00h

ZAČARANE PRIČE” – posebno NOĆNO izdanje

MJESTO SASTANKA: Kula Lotrščak

Riječ, dvije o turi: “Postoje oni koji imaju jednu krasnu navadu, došuljaju vam se u mislima, i Vrijeme vam ukradu… vodit će vas u carstvo Stribora i Mura, a dok ih slušate, pazite da vam se koji Nevidinčić ili Mračnak u torbu ne zagura! Tko uz potok u večer Punog Mjeseca šeta, taj neće doživjeti još puno sretnih leta…osim ako ravno u pjenu milnske vode ne ušeta? Jedna vas dama ove večeri vodi, kraj starih, skrivenih vrata, u čari drugoga, starinskog svijeta!”

REZERVACIJE su OBAVEZNE: porukom ili pozivom na 0916363661 ili mailom na [email protected] ; Purgerici napišite svoje ime i prezime, turu na koju želite doći i koliko španciranata vodite sa sobom.
Ture su besplatne, a dobrodošli su svi gosti, od 6 do 86, kao i oni sa 4 šape!


Komentari