(VIDEO) VATROGASCI U AKCIJI: U Đorđićevoj ulici radili su ono što rade najbolje – pobrinuli se za sigurnu svakodnevicu građana

Foto: Zagreb.info

Zagrebački su vatrogasci u ponedjeljak uklanjali opasnost s jedne zgrade u Đorđićevoj, pa je ona nakratko bila zatvorena za promet. Ovakve se akcije vatrogasaca po gradu Zagrebu zadnjih mjeseci mogu vidjeti svako malo. Gotovo da nema zgrade u centru koja nije taknuta potresom, pa se nemojte iznenaditi ako će vam nekad zapriječiti put i zbog toga zakasnite na posao.

Iako obnova Zagreba ne ide baš lako, a moglo bi se reći i da ‘cupka’ na mjestu, vrlo je moguće da će se pokrenuti sad kada šef Fonda za obnovu više nema drugih briga, pa se može posvetiti samo onome za što je prvotno zadužen.

Inače, ovakve su zgrade opasnost za građane koji pored prolaze po pločniku, ali i za njihove automobile. Mnogima su osobna vozila stradala u potresima, ili djelomično ili su pak cijela uništena, a svi oni čiji su automobili pretrpjeli štetu u potresima 22. ožujka i 29. prosinca 2020. godine, mogu se javiti za naknadu štete o čemu detaljno možete pročitati u nastavku:

Fizičke osobe – vlasnici osobnih automobila koji imaju prijavljeno prebivalište u Gradu Zagrebu, a koji su pretrpjeli materijalnu štetu na vozilu koje se nalazilo na javnoj površini uslijed potresa koji su se dogodili 22. ožujka 2020. i 29. prosinca 2020., mogu prijaviti nastalu štetu ukoliko dostave zapisnik policije o izvršenom očevidu na mjestu gdje je nastala šteta na vozilu.

Prijava štete na vozilu podnosi se dostavom obrasca koji se mogu preuzeti na www.zagreb.hr i u pisarnicama Gradske uprave, radnim danom od 08.00 do 15.30 sati. OBRAZAC

Obrasci se mogu podnijeti putem e-maila [email protected], predati u pisarnici ili poslati poštom na adresu: Gradski ured za gospodarstvo, energetiku i zaštitu okoliša, Park Stara Trešnjevka 2, 10000 Zagreb. Sve potrebne informacije mogu se dobiti na broj telefona 6585-750 ili 6585-913 ili putem e-maila: [email protected]

Vlasnici vozila koji žele koristiti novčanu pomoć koju dodjeljuje Grad Zagreb, trebaju dostaviti svoje prijave na propisanim obrascima zaključno sa 30. ožujka 2021..
 Nakon prikupljenih prijava šteta Grad Zagreb propisat će uvjete i način dodjele novčane pomoći vlasnicima vozila.

Foto: Zagreb.info
Foto: Zagreb.info


Komentari