(VIDEO) TKO OVDJE NE BI RADIO? Zavirite u novi ured koji je Rimac otvorio u Zagrebu. Izgleda fenomenalno!

Tvrtka Rimac Automobili otvorila je u Zagrebu novi razvojni ured na dva kata, a prostire se na 4400 kvadratnih metara. U njemu već radi 400 zaposlenika.

Na dva kata smješteni su stručnjaci iz različitih odjela koji rade na razvoju baterijskih sustava, komponenti elektropogona, softverskim rješenjima i sustavu autonomne vožnje. Na novoj su lokaciji u prizemlju smještena i 3 R&D laboratorija.

Na službenoj Facebook stranici objavljeno je kako je novi ured omogučio grupiranje timova na temelju projekata na kojima rade – bilo da se radi o internim Rimac projektima ili tehnologiji koju razvijamo za druge proizvođače automobila.

Između ostalog, iz tvrtke također spominju da je ovo njihova četvrta lokacija koja je posvećena razvoju i istraživanju. Naime, na novpoj se lokaciji nalazi  i dvorana za edukacije koja može primiti 70 ljudi.

Mate Rimac je danas na svom Facebook profilu objavio video koji je snimio prije par mjeseci dok su se tek useljavali u novi prostor.

“Jedna stvar na koju se ne mogu žaliti je moj uredski pogled”, napisao je.

Osim u Zagrebu, tvrtka je otvorila ured za istraživanje i razvoj i u Warwick Enterprise Parku u Velikoj Britaniji, a planira se zapošljavanje 30 ljudi do kraja 2021. godine.

Rimac tim u Velikoj Britaniji surađivat će s britanskom automobilskom industrijom i hrvatskim sjedištem tvrtke. Uskoro kreću i u izgradnju velikog poslovnog kompleksa kraj povijesnog dvorca Kerestinca u koji će preseliti svoju tvrtku.

 


Komentari