(VIDEO) SPEKTAKL U CENTRU: Defile Zagrebačkog orkestra ZET-a, Gradske glazbe Sinj i Kravat pukovnije oduševio Zagrepčane

Kravat pukovnija (Foto: Zagreb.info)

U subotu se od 11 do 14 sati u centru Zagreba održava defile Zagrebačkog orkestra ZET-a, Gradske glazbe Sinj i Kravat pukovnije Zagreb te je predviđen nastup u Glazbenom paviljonu Zrinjevac.

Manifestacija je uvod u proslavu 95 godina Zagrebačkog orkestra ZET-a i 160 godina Gradske glazbe Sinj, koji upravo ove godine dijele velike okrugle obljetnice.

Kravat pukovnija (Foto: Zagreb.info)

Osim spomenutih ansambla, u manifestaciji sudjeluje i Kravat pukovnija Zagreb koja tom prilikom, osim sudjelovanja u povorci, uprizoruje i program Smjene straže.

Zagrebački orkestar ZET-a muzicirajući je hodu krenuo iz Radićeve ulice prema Trgu bana Josipa Jelačića svirajući skladbu “Na Sljeme”, dok je istovremeno Gradska glazba Sinj krenula muzicirajući iz pravca Europskog trga svirajući “Živila Hrvatska”

 

Orkestri su se spojili na glavnom gradskom trgu gdje su zajedno svirali skladbe “Serbus Zagreb” i “Sinjski alkari“. Kravat pukovnija Zagreb ih je u formaciji zaokružila tokom sviranja.

 

Ovaj zajednički nastup uvod je u buduću suradnju ali i bogati program proslave velikih obljetnica obaju orkestara, a koji će se održavati tijekom ove godine.

 

 


Komentari