(VIDEO) ŠKORO USIJAO ATMOSFERU NA TRGU! Na pozornici je zapjevao svoje najveće hitove i oduševio navijače

Photo: Marko Prpic/PIXSELL

Veliko slavlje uslijedilo je diljem Hrvatske nakon pobjede “vatrenih” u Glasgowu protiv Škotske. Posebno je veselo bilo u Zagrebu u samom centru grada. Nešto prije ponoći, na pozornicu koja se nalazi na Trgu bana Josipa Jelačića, popeo se političar i kantautor Miroslav Škoro.

“Sude mi”, “Sve poštivam, svoje uživam”, “Lijepa li si”, samo su neki od hitova koji su dodatno podigli atmosferu među Zagrepčanima. Palile su se baklje, plesalo se i pjevalo sve do samog kraja Škorinog spontanog koncerta. Oduševljenje nije krio ni on, pa je djelić atmosfere podijelio na svom Facebook profilu.

Kakva li će tek atmosfera među navijačima biti ako Hrvatska nastavi nizati pobjede i hoće li se Stožer oglasiti zbog opuštanja građana, doznat ćemo u idućim danima.

Podsjetimo, hrvatska nogometna reprezentacija izborila je plasman u osminu finala EURO-a nakon što je u susretu 3. kola D skupine u Glasgowu pobijedila Škotsku sa 3-1. Golove za Hrvatsku zabili su Nikola Vlašić (17), Luka Modrić (62) i Ivan Perišić (77), dok je za Škotsku pogodio Callum McGregor (42).

Nakon što su u prva dva kola osvojili samo jedan bod, aktualnim svjetskim doprvacima je za prolaz skupine trebala bilo kakva pobjeda. Tri boda protiv Škota osiguravali su “Vatrenima” plasman u osminu finala, a s koje pozicije ovisilo je o rezultatu utakmice Engleska – Češka.

Na koncu Hrvatska ide dalje kao druga jer je Engleska pobijedila Češku sa 1-0 golom Raheem Sterling (12) osvojivši prvo mjesto u skupini.

Hrvatsku sada 28. lipnja u Kopenhagenu u osmini finala čeka drugoplasirana ekipa iz skupine D u kojoj su Švedska (4), Slovačka (3), Španjolska (2) i Slovačka (1), a u zadnjem kolu sastaju se Švedska – Poljska i Španjolska – Slovačka.

Engleska će kao pobjednik skupine igrati protiv drugoplasirane ekipe iz skupine F u kojoj su Francuska (4), Njemačka (3), Portugal (3) i Mađarska (1). Dalje idu i Česi kao trećeplasirani.

Bila je to prva pobjeda hrvatske reprezentacije protiv Škotske nakon što smo u dosadašnjih pet međusobnih susreta ostvarili tri remija i dva poraza.

Vatreni su poveli u 17. minuti golom Nikole Vlašića. Loptu je u kazneni prostor ubacio Josip Juranović, Ivan Perišić je spustio glavom do veznjaka moskovskog CSKA koji je s desetak metara matirao škotskog vratara.

Nažalost, domaćin je izjednačio u posljednjim trenucima prvog dijela, a strijelac je u 42. minuti bio Callum McGregor.

Hrvatska je u novu prednost stigla u 62. minuti sjajnim golom Luke Modrića koji je vanjskom felšom pogodio rašlje sa 20-tak metara. Sve dvojbe oko pitanja pobjednika razriješio je Ivan Perišić pogodivši glavom u 77. minuti nakon Modrićevog ubačaja iz kornera.


Komentari