(VIDEO) Sa poznatog zagrebačkog ‘double-deckera’ orila je glazba iz legendarnih hrvatskih filmova

Prva faza relaksacije na zagrebačke ulice vratila je i turistički autobus – ovoga puta, služio je kao “putujuća pozornica” FilmMusicOrkestru koji su se provozali Zagrebom ne bi li donijeli malo pozitivne energije u ove, ne tako sretne, dane.

Nakon što se Hrvatska susrela sa epidemijom, točnije, pandemijom koronavirusa, uvedene su stroge mjere, koje su na snazi gotovo u čitavom svijetu. Mjere koje su nalagale socijalnu distancu, ostanak kod kuće, zabranu javnog okupljanja i tome slično, s padom broja zaraženih kojem Hrvati svjedoče posljednjih dana, na snagu su stupile i prve mjere relaksacije.

Tako je Zagrepčanima od jučer dostupan javni gradski prijevoz, uz improvizirane rute zbog potresa jačine 5,4 po Richteru koji je 22. ožujka prodrmao Zagreb. Osim toga, brojne su trgovine otvorile svoja vrata, radu su se vratile i uslužne djelatnosti koje ne zahtijevaju bliski kontakt, a proradile su knjižnice, galerije i muzeji.

Nakon sivila koje je u Zagreb donio potres i epidemija, Gradu se konačno vraćaju vesele boje. Murali su oživjeli Opatovinu, a Zagrebom se od 17 sati veselo orila glazba svirača i pjevača FilmMusicOrkestra sa poznatog zagrebačkog Double-deckera, koji su se pritom držali mjera Nacionalnog stožera civilne zaštite. Krenuli su sa Trga žrtava fašizma pa sve do Travna pjevajući putem hitove Arsena Dedića, Gabi Novak… iz poznatih hrvatskih filmova.


Komentari