(VIDEO) PROŠEĆITE S KOLUMBINAMA! One su mlade, zanimljive i svakako posebne. Evo što su nam rekle

Foto: Instagram

Šećete li Zagrebom i zateknete li djevojke koje plešu, pjevaju i govore na različitim jezicima i dijalektima onda je vjerojatno da ste naišli na njih – na Irenu Matas iTeu Šimić, odnosno Kolumbine. One su glumice koje vam Zagreb neće predstaviti na daskama koje život znače već kroz interaktivnu šetnju zagrebačkim ulicama i trgovima.

Već tri godine Irena Matas i Tea Šimić izvode interaktivnu predstavu po ulicama glavnog grada Hrvatske.

“Spustile smo se u našu lijepu Domovinu tako da šetamo i zabavljamo puk. Vesele smo, razigrane i naši šetači uživaju s nama po Zagrebu”, kažu.

Ove majstorice improvizacije kroz monologe, komične dijaloge, pjesmu i ples otkirvaju povijest grada, ali priznaju da ovakav način izvođenja nimalo nije jednostavan.

“To je uistinu izazov s obzirom na uvjete u kojima izvodimo predstavu. Oni nisu zaštićeni, dakle, cijeli grad, ulice, parkovi, trgovi i prolazi su naša pozornica i mi ne znamo što nas čeka”, nastavljaju ove simpatične djevojke.

“Svaku subotu kad idem i kad izvedem tu predstavu nikad ne idem opušteno u smislu jer jako je velika odgovornost biti dio takvog projekta i imati tu grupu pod kontrolom i zabaviti tu grupu, ali eto ipak iz svake predstave izađem s napunjenim baterijama”, kaže Tea.

“Ne ide uvijek sve glatko… Na gradskim se ulicama nađe i stotine prepreka. Tako je jednom prilikom Irena imala nezgodu sa stupićem na parkingu, ali je kaže barem, publiku nasmijala do suza”, kažu cure,

“Ja sam u izvođačkom naletu nešto izjavila, zapetljala se i pala. Dočekala sam se na bradu, na usta i na zube, svi su gledali jesam li dobro i kad sam se prepipala i vidjela da ništa nije otpalo”, tvrdi Irena.

“Nastavili smo dalje kao da se ništa nije dogodilo jest da sam na kraju izvedbe imala natečenu usnicu ali sve za umjetnost, sve za umjetnost”, nastavljaju djevojke.

Od ovih šarmantnih i maskiranih dama puno se toga novoga  može i naučiti, a uvjeravaju nas i da raznim dijalektima u predstavi mogu baš svakome izmamiti osmijeh na lice…

“I oni najtvrđi i najzatvoreniji uspiju se nakon par minuta opustiti i sudjelovati u našoj interaktivnoj predstavi, ali interesantno je što nas ljudi prepoznaju, ali ne znaju gdje bi nas svrstali pa su stalno dobacivanja da smo vještice, maškarice, a oni koji čuju Kolumbina taj termin nije toliko poznat u našim krajevima”, kažu Kolumbine.

Zbog svojih izvedba višestruko su nagrađivane, a koliko je njihov projekt prepoznat u svijetu dokazuje i činjenica da su zbog uspješnosti predstave otišle i u New York gdje je njihov kratak film o Kolumbinama emitiran na jednom festivalu.

“Najiskrenije, svaka ta mala nagrada je mali Oskar s obzirom na to da uistinu radimo s velikim entuzijazmom i praktički je sve volonterski. Mi ne radimo s visokim ili malim budžetom, mi radimo gotovo s nikakvim budžetom”, zaključuju zanimljive Kolumbine.


Komentari