(VIDEO) OSVJEŽENJE STIGLO U METROPOLU! Došla promjena vremena, evo što nam slijedi u nastavku dana

Foto: Zagreb.info

Nakon nesnosnih vrućina i sparine, u metropolu je konačno stiglo osvježenje. Kiša je jutros oprala Zagreb.

Ipak, nakon ove kiše s grmljavinom koja bi trebala padati u prvom dijelu dana, ipak nam slijedi razvedravanje i ponovno sunčano razdoblje.

Foto: Zagreb.info

Vjetar će biti slab do umjeren jugozapadni i zapadni. Jutarnja temperatura iznosit će oko 20, a dnevna od 29 do 31 Celzijevih stupnjeva.

Idućih dana atmosfera neće biti posve stabilna pa će uz umjeren i jak razvoj oblaka povremeno biti pljuskova koji mjestimice mogu biti izraženiji.

Stanje na cestama

Kolnici su mjestimice mokri ili vlažni i skliski u Dalmaciji, Lici, Istri, Hrvatskom primorju, Gorskom kotaru i središnjoj Hrvatskoj., priopćio je u srijedu Hrvatski autoklub (HAK).

Na pojedinim dionicama autocesta i ostalih cesta u tijeku su radovi na obnovi ili izgradnji kolnika te košnje pa iz HAK-a mole vozače za strpljenje i poštuju privremenu prometnu signalizaciju i ograničenja brzine,

Na zagrebačkoj obilaznici (A3) između čvorova Lučko i Buzin u smjeru istoka (Lipovca) na 25. kilometru vozi se zaustavnim trakom uz ograničenje brzine na 40 kilometara na sat zbog prometne nesreće. Kolona je duga oko 6 kilometara.

Prometna nesreća dogodila se i na autocesti A1 na 163. kilometru između čvora Perušić i Otočac u smjeru Zagreba. Promet se vozi po dvije prometne trake uz ograničenje brzine 80 na kilometara na sat.

Zbog povremeno pojačanog prometa i epidemioloških kontrola na većini graničnih prijelaza moguća su čekanja u putničkom i teretnom prometu.

Trajekt na liniji 532 Šibenik-Zlarin-Kaprije-Žirje plovi bez pristajanja u luku Kaprije, izvijestio je HAK.


Komentari